Fast
Simo se retrage de la Bad Homburg

Simona Halep s-a retras de la Bad Homburg, înainte de semifinala cu Bianca Andreescu

Treizecizero | 24 iunie 2022

Simona Halep nu va mai juca azi cu Bianca Andreescu în semifinalele turneului de la Bad Homburg, din Germania, după ce s-a retras înainte de meciul cu jucătoarea din Canada.

Potrivit WTA, motivul oficial al retragerii a fost o problemă medicală în zona gâtului.

Cel mai probabil este o situație în care jucătoarea n-a dorit să își asume riscuri suplimentare, cu startul Wimbledon la doar câteva zile distanță.

Pe contul ei de Instagram, Simona a detaliat:

„Îmi pare rău că a trebuit să mă retrag azi înainte de semifinale. Din păcate, m-am trezit cu gâtul înțepenit și asta nu-mi permite să joc la cel mai înalt nivel. M-am bucurat mult de timpul petrecut aici, la Bad Homburg, și mi-a plăcut să joc aici. Le mulțumesc organizatorilor pentru acest turneu minunat, unul dintre cele mai bune la care am fost. M-au făcut să mă simt ca acasă, în cele mai bune condiții. Publicul este foarte respectuos și a fost fantastic cu mine.

Ne vedem curând!”

Andreescu se califică direct în finală, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre franțuzoaicele Garcia și Cornet.

Parcursul Simonei la Bad Homburg a început cu un meci complicat cu cehoaica Siniakova, în care românca a fost condusă cu set și break, înainte de a reveni puternic, și a continuat apoi cu două victorii convingătoare. În meciurile cu Zidansek și Anisimova, Simona a petrecut pe teren doar două ore, fiind dominantă, în special pe serviciu, și cedând un total de doar șase game-uri în cele două meciuri.

E o creștere de formă care cu siguranță îi va aduce încredere înainte de Wimbledon, turneu la care revine pentru prima dată după titlul câștigat în 2019.

La tragerea la sorți, efectuată în jurul prânzului, Simona a primit un adversar puternic în primul tur. Este vorba de cehoaica Karolina Muchova, o jucătoare cu două sferturi de finală la Wimbledon.

Turneul britanic nu a luat încă o decizie finală în ce privește numele jucătoarei care va deschide marți, pe Centre Court, turneul feminin, onoare rezervată de obicei campioanei din ediția precedentă. Dar Ash Barty, câștigătoarea din 2021, s-a retras din tenis, ceea ce o lasă pe Simona drept cea mai recentă campioană, la ediția din 2019.

Simona merge la Wimbledon cu două semifinale pe iarbă consecutive în cont și un bilanț încurajator de 6-1 pe această suprafață.