Fast
Înapoi cu o victorie rotundă

Simona Halep pornește foarte bine la Wuhan, câștigă cu Barbora Strycova

Treizecizero | 24 septembrie 2019

Simona Halep a câștigat primul meci al ei post-US Open, trecând de Barbora Strycova în turul 2 la Wuhan, 6-3, 6-2, în o oră și 24 de minute. Este a șasea victorie consecutivă a Simonei contra jucătoarei din Cehia, toate în minimum de seturi.

În runda a treia, Simona va avea o primă întâlnire cu Elena Rybakina, campioana de anul acesta la București. Rybakina a învins-o în turul al doilea pe Ons Jabeur; după un prim set clar (6-1), Elena a servit pentru meci la 5-4, dar s-a văzut trasă în decisiv; a revenit în control, nu a lăsat momentul s-o doboare și a câștigat, în cele din urmă, 6-1, 6-7, 6-2. Rybakina are un sezon de breakthrough excelent. În vârstă de 20 de ani, jucătoarea din Kazahstan are un tenis agresiv, bazat pe lovituri de forță, care i-a adus deja 51 de victorii în acest an (18-8 pe hard). În acest segment asiatic, Elena a făcut și o finală, la Nanchang, pierdută cu Rebecca Peterson.

Aryna Sabalenka și Kiki Bertens sunt capii de serie de pe partea Simonei.

E un început de segment asiatic cu totul diferit pentru Simona în acest an față de sezonul anterior, când pierdea la Wuhan cu Cibulkova, după ce se accidentase la un antrenament cu Kvitova, accidentare care i-a stricat apoi finalul de an. De data asta sănătoasă și cu poftă de joc, Simona câștigă pentru prima dată la Wuhan din 2016 încoace, când a făcut semifinale la turneul Premier 5 desfășurat în China.

Simona a încheiat meciul cu 14 lovituri direct câștigătoare contra 21 de erori neforțate și a câștigat 68 la sută din punctele jucate cu primul serviciu, și, remarcabil, 62 la sută din punctele la retur pe serviciul doi al Barborei.

O întâlnire cu Barbora era startul ideal de turneu pentru Simona, care caută să-și recapete ritmul, după două luni cu puține meciuri. Cu Strycova e unul dintre match-up-urile preferate ale Simonei din circuit, și nu e prea dificil de văzut de ce. Jocul all-court al cehoaicei, variat, bazat pe construcție, cu tente de counterpunching și cu un serviciu secund atacabil, vine direct peste punctele forte ale Simonei, care face mai bine aproape orice pe teren decât Strycova.

Așa se explică faptul că toate tentativele și momentele bune ale Barborei de azi au fost rapid înăbușite de Simona. Singurul segment consistent al cehoaicei a fost în primul set, când a câștigat trei game-uri la rând, revenind de la 0-2 la 3-2. Dar Simona a răspuns cu propria-i serie de cinci game-uri consecutive, cu care a tranșat setul.

În cel secund, au fost două game-uri pe care Simona le-a întors pe serviciul cehoaicei, reușind break-uri cu un efect demoralizant; unul de la 40-15, altul de la 40-0. Înainte de ele, Simona salvase patru mingi de break pe propriul serviciu la 1-1.

Această parte a jocului, cu multiple situații în care Simo a avut absolut toate răspunsurile, a tăiat și ultimele speranțe ale Barborei, care s-a lovit încă o dată de lipsa de soluții în fața Simonei. Când a stat în dueluri pe baseline, s-a văzut iute copleșită de forța și viteza superioare ale româncei, care știe la ce fel de minge să se aștepte. Când a venit în față, s-a văzut pasată în câteva rânduri cu ușurință. Am văzut, cu ocazia asta, din nou la lucru viteza formidabilă a Simonei și capacitatea ei de a acoperi splendid terenul, ajungând la mingi dificile pentru a le transforma în lovituri direct câștigătoare improbabile.

Acea contra-scurtă din game-ul șase al setului secund (video, mai jos) e un excelent exemplu; Simona s-a declarat după meci mândră de acel punct, pe care îl consideră punctul meciului.

O victorie care o urcă pe Simona pe locul 5 în clasamentul la zi, depășind-o pe Bianca Andreescu, și o apropie și mai mult de calificarea matematică la Shenzhen.

https://twitter.com/WTA/status/1176352690227560448?s=20

Nou în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Noul tricou 30-0 salută starea de spirit a Simonei 😉

Comandă Chill Year din Shop! Disponibil în trei variante de culori.