Fast
Ce înfrângere dureroasă

Simona Halep pierde meciul decisiv cu Pliskova de la Shenzhen, într-un duel care ne-a trecut prin toate stările

Treizecizero | 1 noiembrie 2019

Simona Halep a fost eliminată în grupele WTA Finals, după ce a pierdut meciul decisiv cu Karolina Pliskova, 6-0, 2-6, 6-4. Un meci început prost și terminat dramatic, după o suită de suișuri și coborâșuri din partea ambelor jucătoare.

După un prim set în care nimic n-a mers, Simona a reușit să se reseteze și să apuce meciul, jucându-l mai mult în propriile condiții. Seria ei – de asemenea de șase game-uri consecutive – a adus-o cu un avantaj în decisiv, în care a condus cu 2-0 și 30-0 pe serviciul advers. A fost un moment psihologic care putea decide duelul, dar Pliskova s-a întors de acolo și a revenit, conducând cu 3-2.

Un al treilea OCC cu Darren Cahill a fost și cel mai neașteptat, ca dinamică, antrenorul australian încercând o terapie de șoc.

Efectul, în primă fază, a fost contrar: Simona a cedat repede următoarele două game-uri, dar a intrat apoi într-o stare de liniște, revenind de la 2-5 la 4-5 și 30-0. Deși o prelungire a meciului părea perfect posibilă, totul avea să se termine în doar câteva secunde. Mingea de meci a Pliskovei a dat ultima lovitură, mingea lovind fileul și căzând moale în terenul Simonei.

https://twitter.com/WTA/status/1190281625201831938?s=20

A fost ultimul meci al unui an, la rându-i, cu suișuri și coborâșuri pentru Simona – în care a reușit să revină după problemele la spate din iarna trecută, să-și mențină locul în elita tenisului pentru al șaselea an la rând și să câștige un al doilea titlu de Grand Slam.

Semifinalele de la Shenzhen vor fi Ashleigh Barty – Karolina Pliskova și Elina Svitolina – Belinda Bencic.

Cronica detaliată a meciului este aici.