Simona Halep: „Patrick crede că totul e posibil. Și mi-a transferat și mie încrederea asta. Sunt fericită cu tot ce se întâmplă și îmi dau credit pentru ce am făcut”

Adrian Țoca | 6 iulie 2022

(Londra)

Îmbarcată într-o serie ajunsă acum la 12 victorii consecutive la Londra, serie pe parcursul căreia a pierdut un singur set, Simona spune că se simte și joacă diferit față de 2019, iar sentimentul întoarcerii într-o semifinală de Grand Slam face ca toate neplăcerile dintre cele două ediții de Wimbledon luate ca referință să fi meritat.

„Mă simt foarte fericită cu ce se întâmplă. M-am chinuit mult. Iar acum, să fiu iar în semifinalele unui turneu de Grand Slam înseamnă mult. Îmi voi da credit pentru ce am reușit, pentru că am muncit din greu și am reușit să fiu foarte bună în aceste luni. E pur și simplu o bucurie să fiu înapoi într-o semifinală de Slam”, a spus Simona, după victoria reușită cu Amanda Anisimova.

„Joc bine acum. Îmi iau încrederea și bucuria de a fi pe teren. Cred că de la meci la meci am reușit să îmi ridic nivelul. Am avut adversare puternice, dar am făcut ce am avut de făcut în fiecare zi.” 

Seria ei impresionantă pe iarbă îi miră pe unii, dar Simona spune că a avut mereu un sentiment bun pe iarbă, reamintindu-și de semifinala reușită în 2014, când doar o accidentare suferită în primul set cu Eugenie Bouchard a împiedicat-o să ajungă mult mai repede în finala de la Wimbledon.

Proiect oferit de

„Am făcut semifinale în 2014, apoi câteva sferturi de finală. Mereu am avut un feeling bun pe iarbă, dar în 2019 am început să mă simt cu adevărat conectată. Mă simt sigură pe picioare. Iar asta mă ajută să mă mișc mult mai relaxată și să simt jocul. Și simt jocul cu adevărat acum.”

„Sunt mereu deschisă să învăț lucruri noi. De fiecare dată rămân cu ceva în interiorul meu despre experiența prin care am trecut și încerc să dau totul ca să fiu mai bună data viitoare.”- Simona Halep

Cum se simte când intră pe teren cu ocazia unei semifinale de Grand Slam?

„Au trecut mulți ani de la prima mea semifinală”, spune Simona. „Sunt o persoană diferită acum cu adevărat. Sunt și mai puternică, mai sigură pe emoțiile mele, le pot controla mult mai bine. Am experiență. Dar e întotdeauna special când intri pe teren să joci o semifinală de Grand Slam. O să fie plăcut și acum, cu siguranță.” 

Întrebată despre ce-i vine în minte când se gândește la ediția din 2019, Simona a ținut să atragă discuția mai mult către prezent.

„Mă gândesc că a fost meciul vieții mele, meciul perfect. Doar lucruri pozitive, doar amintiri plăcute, care-ți dau o stare bună. Dar acum joc din nou bine, și am încrederea că simt jocul așa cum l-am simțit atunci.” 

Simona a menționat că își controlează emoțiile mult mai bine acum, așa că, natural, o altă întrebare a fost cum a reușit asta: a venit natural, prin acumularea de experiență, sau pentru că a făcut ceva specific.

„Experiență, multe meciuri. Am fost în poziția asta înainte. Iar atunci când ești din nou într-o astfel de poziție, începi să te simți mai bine. Știi că ai mai trecut prin asta și ai învățat niște lucruri din astfel de momente. 

Sunt mereu deschisă să învăț lucruri noi. De fiecare dată rămân cu ceva în interiorul meu despre experiența prin care am trecut și încerc să dau totul ca să fiu mai bună data viitoare.”

Rugată să explice în ce fel e Patrick Mouratoglou potrivită pentru ea, Simona a comentat:

„Da, ne-am conectat foarte repede. Întâi, e o persoană grozavă. Ne-am înțeles instant. Ca antrenor, vorbește super simplu, dar, în același timp, super puternic. Îmi spune multe lucruri pozitive și pot să le iau și să le pun în practică. E foarte ușor să aplic și să arăt lucrurile pe care mi le spune.

E o persoană foarte pozitivă. A avut încredere în mine că încă pot să fiu o jucătoare bună. Cumva mi-a transferat și mie încrederea asta și am început să cred din nou în mine, să cred că am șansa să fiu iar o jucătoare de top. 

Patrick crede că totul e posibil. Și asta mă ajută mult să am încredere în ceea ce fac.” 

Am mai întrebat-o pe Simona care sunt lucrurile care decid marile meciuri, semifinalele și finalele de Grand Slam, meciuri care nu-s unele obișnuite.

„Contează ziua respectivă, cum te simți, cum simți jocul. Nu e un secret. Trebuie doar să te duci acolo și să dai ce ai mai bun. Cred că jucătorii nu se gândesc foarte mult la ce trebuie să facă. Se gândesc să facă ceea ce știu ei cel mai bine și cum să o facă foarte bine.” 

DRIVEN este o serie editorială oferită pe 30-0 de Porsche. De-a lungul anului, citește interviuri, analize și reportaje clasice 30-0 cu și despre jucătoarele de top din România și nu numai.

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Cele mai noi