Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Simona Halep o surclasează pe Serena Williams într-un meci perfect, câștigă titlul la Wimbledon! Iată cum a reușit un tenis impecabil

Nimeni, dar absolut nimeni nu s-a așteptat la această demonstrație de forță din partea Simonei, care a înșfăcat meciul și nu i-a mai dat drumul. Un meci-demonstrație, de la un capăt la altul, perfect, impecabil și tactic și ca execuție, și ca mental: nicio ezitare, nicio sincopă, nicio slăbire a ritmului de care Serena să profite.

Camelia Butuligă 13 iulie 2019

Trebuie să mă mai uit o dată la finala asta, pentru că a fost în același timp prea lungă și prea scurtă pentru a fi înregistrată în toate amănuntele ei. În ciuda nivelului magistral de joc al Simonei și al faptului că șoptisem în preview și pe Twitter că o văd pe ea câștigătoare, mărturisesc că am stat ca pe ace din cauza sabiei ce atârnă deasupra capului tuturor adversarelor Serenei: faptul că americanca poate să întoarcă oricând meciul de pe marginea prăpastiei, așa cum a făcut-o de multe ori.

Not today. Azi prăpastia a fost prea mare și Serena s-a trezit uitându-se la ea de la început, când Simona a retezat rapid toate căile de acces: și-a ținut serviciul cu cifre impresionante (76% primul intrat, din care 83% câștigate cu primul, 45% cu al doilea; Serena: 68%, 59%!!, 47% ), a jucat cu aplomb și sânge rece în schimburi și a fructificat imediat șansele de break apărute.

Cireașa de pe tort: n-a greșit mai deloc. Și când zic că n-a greșit aproape deloc, nu-i o figură de stil. A făcut două neforțate în primul set și una în al doilea! Trei neforțate în tot meciul, față de 26 ale lui Williams, pe care a destabilizat-o teribil defensiva agresivă a Simonei.

Ceea ce duce la întrebarea fo

Acest articol este disponibil membrilor 30-0 Plus. Alege un abonament
sau autentifică-te, daca ai deja abonament, pentru a citi tot conținutul.
Îți place?