Simona Halep o învinge pe Harriet Dart, se califică în sferturi la Birmingham

Treizecizero | 15 iunie 2022

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Birmingahm, după o victorie clară cu britanica Harriet Dart, 6-3, 6-2, într-o oră și două minute.

Românca e la al cincilea sfert de finală al sezonului; ea va întâlni în faza următoare tot o britanică, pe Katie Boulter, care a eliminat-o azi pe Caroline Garcia.

Singurele momente mai complicate au fost chiar în startul meciului, când Dart a făcut break și a consolidat pentru 2-0 cu câteva lovituri agresive. După ce și-a ținut serva în game-ul al treilea și a apărut pe tabelă, Simona a intrat în meci și nu s-a mai uitat în urmă, dominându-și categoric adversara.

Un rever splendid în lung de linie, executat dintr-o postură foarte dificilă, de jos, departe de baseline, i-a adus Simonei break-ul desprinderii în primul set, la 4-2. Serviciul a ajutat-o să-și facă de fiecare dată ușor game-urile pe servă, un confort de care românca a beneficiat din plin, abordând mult mai încrezătoare și game-urile de retur. De altfel, acel break cedat în startul jocului a fost și singura oară când Simona și-a pierdut serviciul azi.

Românca a surclasat-o pe Dart cu viteza de joc superioară, cu abilitatea de a face ușor tranziția din defensivă în atac și, per total, cu consistența și numărul mult mai mare de opțiuni, într-un duel în care diferența de valoare a devenit repede evidentă. Prea oscilantă, Harriet a cedat complet lupta după ce și-a pierdut serviciul în setul secund.

Simona a încheiat meciul cu patru ași și un procent de 84 de la sută pe primul serviciu și 76 pe cel de-al doilea.

„Cred că am jucat mult mai bine decât în primul tur. Focul îl am în mine, nu știu dacă și jocul. Abia aștept să joc cât mai multe meciuri și să-mi regăsesc acel feeling din 2019”, a spus Simona, la interviul de pe teren, confirmând că are în continuare nevoie de multe meciuri pentru a-și regăsi cu adevărat sentimentul bun pe teren și încrederea pentru meciurile cele mai importante.

Simona (22-7 în sezonul 2022) își egalează astfel cel mai bun rezultat al ei la turneul din Birmingham, unde a jucat de asemenea sferturi la precedenta ei apariție.

Sunt două românce acum în sferturi la acest turneu, după ce Sorana Cîrstea începuse ziua cu o victorie sigură cu Aleksandra Krunic. Pot fi chiar trei, dacă Gabi Ruse va reuși să își câștige meciul din turul secund cu chinezoaica Zhang.

https://twitter.com/WTA/status/1537101069712404486?s=20&t=ZqeFxLec3MRHdBWAbClrBA