Fast
Înapoi în sferturi la Wimbledon!

Simona Halep o învinge pe Cori Gauff, merge în sferturile de finală la Wimbledon!

Treizecizero | 8 iulie 2019
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

În cel mai anticipat meci al optimilor de finală de la Wimbledon, Simona Halep a făcut un meci foarte bun cu revelația turneului, americanca de 15 ani Cori Gauff, învingând-o cu 6-3, 6-3, în o oră și 14 minute.

Analiza meciului este pe larg AICI.

Simona și-a folosit din plin experiența și a dominat jocul, ținându-și sub control atât adversara, cât și propriile emoții. Doar serviciul (cinci duble greșeli) a trădat-o, dar s-a putut ridica deasupra acestei probleme. La 1-2 în primul set, Simo a servit trei duble greșeli consecutive, dar și-a ținut serviciul chiar și așa, salvând mingile de break apărute cu mingi adânci, bine plasate. A fost un prim moment psihologic al unui set destul de strâns, în care Gauff a dat o replică bună, demonstrând că își merită laudele primite în aceste zile.

Dar Simona a avut, per total, răspunsurile, neutralizând jocul adversarei ei cu o deplasare stelară, cu contrepieduri inspirate și cu urcări la fileu când era nevoie. În defensivă, Simona a fost impecabilă, descurajând-o pe tânăra sa adversară, care a simțit aceeași presiune majoră de a face winnere repede pe care o resimțise și Azarenka, cu un tur în urmă. Americanca a înțeles că nu are arme să stea la joc cu Simona din spate, așa că a încercat să scurteze schimburile venind la fileu și a reușit câteva voleuri frumoase, dar a și fost pasată glorios. Simo a găsit două slice-uri defensive extrem de inspirate în momente cheie, absolut grozav executate: unul pe rever, altul pe forehand, Simona câștigând cu ele game-uri importante.

Simo a încheiat duelul cu 17 winnere și 14 unforced.

Simona merge pentru a patra oară în carieră în sferturile de finală la Wimbledon (și de trei ori în ultimii patru ani), unde o va întâlni pe Zhang Shuai, cea care a învins-o în trei seturi pe Dayana Yastremska. Zhang Shuai e la a doua prezență într-un sfert de Slam, precedentul datând de la AO 2016, când a învins-o pe Simona Halep în primul tur. Tot în acel an, Zhang Shuai a mai câștigat un meci cu Simona, pe hard, la Beijing, conducând cu 2-1 în head-to-head.

Tot azi, Horia Tecău s-a calificat și el în sferturile de finală la dublu:

Sferturile de finală feminine se joacă marți. Știm deja un meci: Serena Williams – Alison Riske (după ce Riske a produs marea surpriză a zilei, eliminând-o pe numărul 1 mondial Ashleigh Barty). La rândul ei, Barbora Strycova (d. Mertens) o va primi pe Johanna Konta, care a trecut în trei seturi de Petra Kvitova, în vreme ce Elina Svitolina (d. Martic) o va întâlni pe Karolina Muchova, care a câștigat dramatic cu Pliskova, 13-11 în decisiv! Pliskova, care juca pentru locul 1 în cazul unui titlu aici, a servit pentru meci la 11-10.

Programul sferturilor de finală (toate se joacă marți):

[11] Serena Williams vs. Alison Riske
[19] Johanna Konta vs. Barbora Strycova

[8] Elina Svitolina vs. Karolina Muchova
[7] Simona Halep vs. Zhang Shuai

Simona, prima reacție la interviul BBC, imediat după meci:

„Sunt fericită să joc din nou în sferturi aici, m-am simțit bine pe teren, am simțit energia publicului. Sunt fericită că am făcut unul din cele mai bune jocuri ale mele.

„Nu compar acest an cu anul trecut, care a fost foarte bun pentru că am câștigat RG. Acest an e diferit, încerc să câștig fiecare meci și să fiu mai bună și pe teren și în afara lui.”

Cred că pot să-mi iau revanșa în sferturi, e o provocare nouă, dar și o mare oportunitate. Voi da tot ce am mai bun și voi lupta până la capăt să câștig meciul”.

Cifrele Simonei

Clasament:

-Simona rămâne în cărți să urce cel puțin pe 6 la finalul turneului în clasamentul la zi, dar mai important e că în clasamentul Race to Shenzhen, acest al doilea sfert de finală de Slam consecutiv îi consolidează prezența Simonei în Top 8. Și acolo, Simo e pe 6 în acest moment; cu încă o victorie ar depăși-o pe Naomi Osaka.

Palmares:

-Este al 13-lea turneu de Grand Slam la care Simona ajunge cel puțin în sferturi (4 la Wimbledon, 3 la Australian Open, 4 la Roland Garros, 2 la US Open)

În 2019

-Simona urcă acum la un bilanț de 33-10 în 2019 (14-6 pe hard, 9-3 pe zgură, 6-1 pe iarbă, 4-0 în Fed Cup)

Meciul în Social Media

https://twitter.com/Wimbledon/status/1148243334500167680?s=20
https://twitter.com/Wimbledon/status/1148244437757321216?s=20
https://twitter.com/Camelia30_0/status/1148235172296478720?s=20

The Grand Slam Life is the best life!

Îmbracă-te de Wimbledon! Viață de Slam, tricou de Slam!

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!