Fast
Simo trece în săptămâna a doua

Simona Halep o învinge din nou pe Andrea Petkovic la RG, după un prim set greu și un al doilea cu Andrea afectată fizic

Treizecizero | 2 iunie 2018
Roland Garros este oferit de

Simona Halep a depășit cu bine turul al treilea, învingând-o pe Andrea Petkovic, 7-5, 6-0 în o oră și 28 de minute, în reeditarea semifinalei RG de acum patru ani, pusă acum pe Court 18.

Simona o va întâlni în optimile de finală pe Elize Mertens, favorita 16. Românca a învins-o recent, la Madrid (6-0, 6-3), dar conjunctura va fi cu totul alta acum. Spre deosebire de acea ocazie, când venea după multe meciuri jucate la rând și un titlu în precedenta ocazie, Mertens este acum odihnită și doritoare să demonstreze că anul foarte bun pe care îl are nu e întâmplător. Mertens a trecut de Lepchenko într-un meci greu în primul tur, și de Watson și Gavrilova în tururile următoare.

Meciul cu Petkovic n-a mai avut istoric din primul game al setului doi, când, din păcate, Andrea s-a accidentat pe fundul terenului proaspăt udat. După un medical time-out și griji în ce privește genunchiul drept, Petko a reluat, dar n-a mai fost un factor în restul meciului.

În schimb, primul set a fost unul în care tenisul s-a dus într-un ritm îndrăcit, la un nivel foarte înalt de ambele părți. S-a jucat super repede, cu schimburi furioase și cu o jucătoare germană foarte agresivă, lipită de baseline, care a luat mingea foarte repede.

După ce și-a făcut serviciul în primul game după aproape 10 minute, Petkovic a făcut break, amenințând devreme. Dar Simona a răspuns imediat cu rebreak și a intrat în meci, ținându-și apoi serviciul.

Amândouă au jucat fără ocolișuri; Petkovic, mai dispusă să vină în față să închidă punctul când ocaziile s-au prezentat, Simona, încercând să deschidă terenul din spate și s-o miște.

În game-ul șapte, Simona a părut că bate la ușa break-ului, dar a greșit câteva lovituri de închidere. De altfel, de aici au venit destule dintre erorile neforțate ale ei de până atunci, nouă la număr. Raportul winnerelor la acel moment era 9-4 în favoarea nemțoaicei.

Dar după ce și-a ținut convingător serviciul la 3-4, Simona a aruncat în luptă reverul în lung de linie și forehandul inside-out, răspunsuri grele la combinațiile un-doi ale lui Petkovic. Într-o perioadă a meciului în care s-a jucat fără rețineri, Simona și-a făcut rost de două mingi de break, atacând colțul din stânga, apoi a concretizat-o pe a doua atacând colțul din dreapta cu o minge grea și înaltă, la care Petko nu s-a mai putut apăra.

Dar după ce a făcut o dublă, iar Petkovic a venit cu un alt retur agresiv, Simona s-a trezit cu două mingi de break de salvat, din care n-a respins-o decât pe prima. La 5-5, Simona și-a luat câteva secunde în care a trecut în timp real de la frustrarea și nervii șansei ratate, la resetare și reluarea luptei. A răspuns bine și a început, practic, game-ul din 0-30, gaură din care Andrea nu s-a mai putut scoate.

Niciuna din cele două nu a făcut pasul înapoi, iar Simona a avut de luptat ca să închidă setul. A făcut-o, simbolic, prin cel mai spectaculos schimb al meciului, încântându-i pe fanii români, surclasați vocal azi de o audiență care a susținut-o puternic pe Andrea.

Din păcate pentru ea, Petkovic s-a accidentat când setul doi abia pornise. După un medical time-out în care genunchiul ei a fost studiat și bandajat serios, Andrea a reluat meciul, dar curând aveam să ne lămurim că nu mai avea nimic de oferit azi. Nu vom ști niciodată cum s-ar fi purtat continuarea meciului, mai ales că în head-to-head-ul lor mai există două meciuri în care, după ce a câștigat primul set, Simona l-a pierdut pe al doilea strâns, sfârșind prin a câștiga în decisiv, de asemenea la limită (în Fed Cup și la Beijing). Dar, deși a fost împinsă serios în primul, Simona n-a fost vreun moment în pericol major de a-l pierde.

O vom revedea așadar luni, din nou pe un teren mare, în meciul din optimi cu Elise Mertens.

Citește aici declarațiile Simonei de după meci.

Iar aici cum a descris Petkovic jocul româncei.

***

Citește pe Lead.ro: Mihaela Buzărnescu: „O să vrei să renunți de multe ori. Dar dacă nu te oprești, o să-ți împlinești visul” 

***

„My Forehand is Better Than Yours!”, „Play Hard, Get Dirty” și „Vam10s” – sunt parte din oferta primăverii în Shop-ul 30-0! Disponibile acum la 55 de lei (reducere de 34 de lei!).

Ofertă mai e valabilă doar pe durata Roland Garros!

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută!

Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de