Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Simona Halep își ia revanșa cu Shuai Zhang în drum spre o nouă semifinală la Wimbledon. Dacă vreți să vedeți cea mai bună versiune a Simonei, priviți game-ul de la 1-4

Cum a ieșit Simona Halep din încercuirea primului set? După cum a jucat de la 1-4, probabil invocând spiritul lui Houdini, Machiavelli și al alergătorului grec de la Maraton.

Camelia Butuligă 9 iulie 2019

Tuturor ne era frică de meciul ăsta și începutul setului 1 ne-a adus rapid aminte de ce. Jucătoare cu stiluri diferite, știam că amândouă vor lupta să-și impună stilul: Zhang va lovi tot în viteză și Simona va încerca să scoată tot și să lungească schimburile. De asemenea, știam că va fi important cine-și va intra în ritm mai repede. 

Zis și făcut, începe meciul, Zhang lovește ca la ping-pong, Simona aleargă din tribună în tribună și ne trezim că e 4-1. Panică printre cetățeni.

Să derulăm filmul un pic. Primele două game-uri au fost strânse. Nu a fost ca și când Simona n-a existat pe teren, dimpotrivă – în primul, pe serviciul lui Zhang, s-a ajuns la egalitate, în următorul la fel. Chinezoaica a ieșit însă din blocstarturi fulgerător, căutând tușele, mișcându-se pe baseline ca pe o șină invizibilă, blocând și redirecționând tot. Ce era mai grav – îi mergea și serviciul. Următorul ei hold, pentru 3-0, a fost la zero. 

Simona nu făcea nimic rău, dar ce făcea nu era destul. Primele semne de frustrare apăruseră deja – gesturi, lovituri în coapsă, mormăieli întunecate. Și-a ținut serviciul pentru 3-1 dar pe serviciul chinezoaicei era însă imposibil să se apropie: următorul game, Simona a câștigat doar

Acest articol este disponibil membrilor 30-0 Plus. Alege un abonament
sau autentifică-te, daca ai deja abonament, pentru a citi tot conținutul.
Îți place?