Fast
Dominantă!

Simona Halep își ia revanșa cu Amanda Anisimova, se califică în săptămâna a doua la Roland Garros

Treizecizero | 2 octombrie 2020
Roland Garros este oferit de

Simona Halep se pricepe la luat revanșe. A arătat-o încă o dată azi, când a învins-o clar pe Amanda Anisimova, 6-0, 6-1, într-un meci mult așteptat și anticipat de specialiști și de iubitorii tenisului. La un an după ce periculoasa jucătoare americană o elimina în sferturile de finală la Paris, oprind-o din drumul spre un alt titlu de Slam, Simona a venit la reîntâlnire cu temele făcute. A făcut ajustările necesare și a câștigat la scor, 6-0, 6-1, în 54 de minute, calificându-se astfel în optimile de finală la Roland Garros.

Citește mai multe despre meci în analiza noastră de aici.

Va întâlni acolo o altă jucătoare tânără de o calitate excelentă. Și, la fel ca și acum, va fi vorba de o revedere după anul trecut. Simona va trebui să fie foarte atentă duminică cu Iga Swiatek, pe care a învins-o la RG 19 cu 6-1, 6-0, chiar înainte de a pierde cu Anisimova. Poloneza e mult mai bună decât acel scor, și a dovedit asta și la acest turneu, inclusiv azi, când a învins-o azi, cu o nouă evoluție bună, pe Eugenie Bouchard.

A fost o victorie foarte satisfăcătoare pentru Simona, pe care e clar că jucătoarea noastră și-a dorit-o foarte, foarte mult – iar reacția ei de după mingea de meci spune totul. Deja provocată de eșecul de anul trecut, Simona a avut o motivație suplimentară, dorindu-și să câștige de ziua lui Darren Cahill.

Rezultatul de azi îi duce Simonei seria de succese consecutive la 17, serie începută în februarie, care include trei turnee câștigate.

Față de anul trecut, Amanda Anisimova a simțit în mod diferit greutatea momentului: dacă în 2019 a jucat liber și fără nimic de pierdut, acum ea era cea care simțea amenințarea venind din urmă, sub forma unei adversare super motivate. Anisimova era cea care a simțit presiunea de a repeta acel rezultat și curând avea să suporte și presiunea unei adversare care nu i-a dat nimic ușor. Iar asta s-a văzut încă din start, când a făcut câteva erori ușoare.

Simona a început cu break din primul game, apoi l-a consolidat într-un game greu pe serviciu, în care a salvat cinci mingi de break. A fost momentul-cheie, care a rupt echilibrul, iar de acolo Simona s-a desprins rapid. A servit bine când a avut nevoie și a gestionat bine punctele în momentele importante. Când Anisimova a apucat să-și pună în practică loviturile care o fac atât de periculoasă, s-a întâmplat doar în momente neesențiale din game-uri. Simona a dominat de pe baseline, a variat înălțimile mingilor și și-a ținut oponenta în mișcare, forțând-o să lovească decisiv din poziții incomode și tăindu-i porția de mingi folositoare. Stresată atât de context, cât și de Simona, Anisimova nu a găsit nicio cale înapoi în meci, văzându-se obligată să cedeze serviciul de șase ori azi. Americanca pierduse doar patru game-uri în precedentele două tururi.

„Am jucat mult mai bine decât anul trecut. Știam că trebuie să schimb unele lucruri, iar azi a funcționat foarte bine. Când pierd un meci, mă întorc asupra lui și îl analizez, verific ce am făcut greșit. Planul de azi a fost perfect și m-am simțit motivată să-mi arăt mie că pot câștiga acest meci.

Mă simt încrezătoare. Simt că jocul meu merge foarte bine. Simt că pot să stau pe teren la nesfârșit. Condițiile sunt dificile, mingile sunt grele. Dar îmi place să fiu la Paris, îmi place să fiu la Roland Garros”, a fost prima reacție a Simonei.

Simona a încheiat meciul cu 15 lovituri direct câștigătoare, venite la pachet cu doar 7 erori neforțate. Anisimova a avut un plus-minus de 18 winners cu 32 de unforced.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1312012767914864645?s=20
https://twitter.com/rolandgarros/status/1312017558158049282?s=20


Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de