Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Simona Halep, înainte de startul AO: „Sunt concentrată pe ce am de făcut. Întotdeauna mă gândesc că există posibilitatea câștigării unui alt Slam”

E un pic ciudat să te gândești că de la precedenta ei prezență la Melbourne (cea în care nu i-a lipsit mult pentru încă o finală) Simona n-a mai apărut decât într-un turneu de Slam și că n-a jucat decât trei astfel de turnee de la titlul de la Wimbledon încoace. Pe un tablou complicat, Simona are însă același argument ca întotdeauna: când jocul ei e la 100 la 100, poate bate orice adversară din lume. Startul AO de luni, vs Lizette Cabrera, o găsește mulțumită de nivelul de pregătire și gata să facă „orice ca să fiu gata pentru start”. E timpul pentru încă un traseu intens! (Foto: AFP Photo /Scott Barbour / Tennis Australia)

Treizecizero 6 februarie 2021

Simona Halep e gata de un nou Australian Open. Va fi a 11-a prezență a ei consecutivă pe tabloul principal de la Melbourne, și nimic nu i-a tăiat din entuziasmul ei pentru acest turneu. Nici măcar carantina. Nici mereu dificila diferență de fus orar. Nici presiunea așteptărilor pe care le are de la ea. Și nici măcar problemele la spate, care au reapărut în ultimul meci din turneul pregătitor. Au fost doar câteva dintre subiectele pe care le-a abordat în conferința ei de presă premergătoare startului Australian Open: "E o bucurie să fiu iar aici. E o bucurie să joc un alt turneu de Grand Slam. Sunt fericită să fiu aici, pentru că joc mereu bine în Australia. Abia aștept să începem și sper să pot să joc tenisul meu cel mai bun."

Din cele zece prezențe anterioare, câteva sunt memorabile: finala din 2018, când a fost la două game-uri de titlu, semifinala de anul trecut, primul sfert de Slam din 2014, cel care i-a adus și intrarea în Top 10, pe care nu l-a mai părăsit de atunci. Se gândește la rezultatele din trecut, mai ales că a fost atât de aproape de trofeu? Simona confirmă:

"Am toate rezultatele din trecut în gând de fiecare dată când vin aici. Întotdeauna mă gândesc că, dacă am reușit să câș

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?