Fast
O Simona dominantă e în semifinale

Simona Halep impresionează cu Pliskova, este în prima ei semifinală la Australian Open!

Treizecizero | 24 ianuarie 2018

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Australian Open, după o victorie spectaculoasă cu Karolina Pliskova, 6-3, 6-2.

Simona o va întâlni, mâine, pe Angelique Kerber, care a trecut, 6-1, 6-2, de Madison Keys.

Analiza meciului, AICI 
Declarațiile Simonei, AICI

Primul set. Simona a început un pic încordată și cu probleme pe serviciu. Deși a returnat bine și a prelungit punctele în primul game al meciului, pe serviciul Pliskovei, Simona și-a pierdut serviciul mai apoi, atacată pe forehand și plătind prețul dublelor greșeli. A totalizat patru în primele game-uri, iar Pliskova a urcat la 3-0 și minge de dublu break.

Dar Halep a început să se cațere înapoi în meci, punct cu punct, reușind să găsească adâncime în colțul de forehand al Pliskovei și apoi revenind, treptat, la ceea ce joacă în mod obișnuit cu aceasta. A mișcat-o eficient și a țintuit-o adesea pe centru, Karolinei fiindu-i imposibil să se apere. După ce și-a făcut primul serviciu, Simona a recuperat prompt break-ul, apoi nu s-a mai uitat în urmă, încheind primul set cu un raport superior la winners, 12-7. Cel mai frumos dintre ele, reverul în lung de linie cu care a făcut 4-3.

Setul al doilea. Meciul a continuat în același ritm în setul secund, iar Pliskova a apărut pe tabelă după nouă game-uri consecutive câștigate de româncă. Deși cehoaica a restabilit echilibrul la capitolul winners, Simona a obligat-o în continuare să producă erori neforțate, cele mai multe nu de pe rever, punctul ei nevralgic, ci de pe forehand.

Context. Înainte de acest meci, Simona petrecuse pe teren 8 ore și 44 de minute (față de 6 ore și 34 în cazul cehoaicei). După accidentarea din turul 1 și emoțiile din turul al treilea, Simona a reușit o victorie convingătoare cu Naomi Osaka în optimi.

Pentru Simona e prima dată când trece de sferturi la AO, fază în care s-a oprit în precedentele două ocazii, în fața Cibulkovei în 2014 și în fața Makarovei, în 2015. Melbourne era unicul Slam unde Simona nu ajunsese în semifinale.

Semifinale. Simona Halep vs Angelique Kerber e blockbuster-ul semifinalelor, duel între două rivale, între actuala și fosta ocupantă a primului loc, între o jucătoare care caută primul Slam și o alta care a câștigat la Melbourne acum doi ani și este acum într-o recuperare impresionantă a nivelului. Ca și Simona, Kerber e neînvinsă în acest sezon (14 victorii, incluzând cele de la Hopman Cup) și a fost excelentă cu Keys.

Head-to-head-ul între cele două este 4-4, cu Kerber câștigând patru dintre ultimele cinci întâlniri, cea mai recentă, la Singapore 2016.

Caroline Wozniacki – Elise Mertens este cealaltă semifinală. Wozniacki are în continuare șanse la a prelua locul 1. Dacă și Simona și Wozniacki ajung în finală, învingătoarea va pleca din Australia și cu locul 1, pe lângă trofeu.

 

https://twitter.com/DKTNNS/status/956048231892439046

 

***

Ia-ți albumul Simona de păstrat!

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

2.  Noul set de tricouri 30-0 Onederful

Tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! Noutatea colecției este Onederful Tricolor, pe care îl poți lua de aici. 

De asemenea, mai ai disponibile opțiunile Onederful White și Onederful Black.

 

3. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

 

 

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle