Fast
Înapoi în iarbă

Simona Halep e gata de revenire, ia un wildcard la Eastbourne

Treizecizero | 21 iunie 2017

Simona Halep s-a retras în liniște, imediat după finala Roland Garros, anunțând că nimic nu e sigur în ce privește sezonul de iarbă. Avea nevoie de câteva zile de detașare, de desprindere de tenis și de forfota circuitului, și asta nu doar pentru a lăsa în urmă dezamăgirea finalei pierdute cu Jelena Ostapenko, ci și pentru a se recupera după un sezon de zgură fantastic, în care a jucat finală la toate cele trei turnee mari.

Într-adevăr, câteva zile mai târziu după Paris a devenit oficială retragerea ei de la Birmingham, poate cel mai important turneu pe iarbă pre-Wimbledon.

Însă Simona se declară acum gata de a reveni pe terenul de tenis, confirmând ceea ce intuia Darren Cahill, la minute distanță după ce ultima minge din finala Roland Garros se jucase.

În ciuda mâhnirii, Cahill spunea că nu crede că momentul o va trage în jos pe Simona și că, după câteva zile de pauză, va fi gata să revină pe teren.

Așa că, în perspectiva pregătirii Wimbledon, numărul 2 mondial a acceptat un Wildcard la Eastbourne, turneul Premier de săptămâna viitoare.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/877427794992615428

Ca orice turneu care precede un Slam, Eastbourne oferă o șansă excelentă pentru jucători în căutare de meciuri în picioare, lucru important în special pe iarbă, o suprafață cu puține săptămâni alocate.

La Eastbourne, Simona se va afla într-o companie foarte puternică: Angelique Kerber și Karolina Pliskova, adică rivalele directe la locul 1, vor fi acolo. La fel ca și Cibulkova, Konta, Muguruza, Kuznetsova, Mladenovic sau Wozniacki.

Anul trecut, titlul i-a revenit Cibulkovei, care a învins-o în trei seturi în finală pe Pliskova.

Simona nu este singura lovitură a zilei dată de turneul de la Eastbourne. Englezii păstraseră un wildcard pentru Novak Djokovic, în speranța că sârbul va simți, la rândul său, că are nevoie de meciuri, iar răbdarea le-a fost răsplătită azi, când Nole a confirmat că va juca săptămâna viitoare, pe iarbă.

Este pentru prima dată când Djokovic joacă un turneu pregătitor pe iarbă din 2010, de la Queens; de atunci, Nole a luat trei titluri la Wimbledon fără să joace alt turneu pe iarbă înainte. De asemenea, e abia a treia oară în cariera sârbului când acesta joacă în săptămâna premergătoare a unui Slam.

Într-o zi plină la capitolul anunțări de wildcard-uri, Wimbledon a confirmat primele nume care vor primi wildcard pe tablou, respectiv în calificări. Printre ele, Tommy Haas, care își va încheia anul acesta cariera. Marcus Willis, revelația de anul trecut, a primit wildcard în calificări.