Fast
Simo e gata de start în 2020

Simona Halep debutează în noul sezon. Cum arată tabloul de la Adelaide și care sunt potențialele adversare

Radu Marina | 11 ianuarie 2020


Simona Halep va debuta săptămâna viitoare în noul sezon la Adelaide, turneu de categorie Premier, aflat la prima ediție. Alături de Simona, vor mai evolua aici patru jucătoare din Top 10 (Barty, Kvitova, Bencic și Bertens), dar și alte patru jucătoare din Top 20 (Sabalenka, Kenin, Vondrousova, Vekic). 

Favorită 2 la Adelaide, Simona are bye în primul tur, iar adversara din turul doi se va alege dintre Ajla Tomljanovic și o jucătoare venită din calificări. Cu Tomljanovic, Simona s-a mai întâlnit până acum de două ori (RG 2019, Cincinnati 2018), ambele meciuri fiind câștigate de Simona în câte trei seturi. 

Teoretic, dacă se respectă calculele hârtiei, în sferturile de finală românca ar putea-o primi pe Aryna Sabalenka, favorita 6. Doar că Sabalenka, care a primit un wild card aici, n-are un traseu tocmai facil: Su-Wei Hsieh în primul tur, Barbora Strycova (sau o jucătoare din calificări) în turul doi.

Kiki Bertens sau Petra Kvitova ar putea fi adversarele din semifinale pentru Simo. Însă, evident, nimic nu e stabilit: Bertens are un prim tur dificil cu Maria Sakkari, Kvitova începe cu Qiang Wang și s-ar putea vedea în turul doi cu Dayana Yastremska. 

În partea superioară a tabloului, Barty va începe cu învingătoarea meciului Pavlyuchenkova/Anett Kontaveit și ar putea juca în sferturi cu una dintre Angelique Kerber, Sloane Stephens sau Marketa Vondrousova, finalista de la Roland Garros care revine în circuit după aproape șapte luni de pauză. 

Belinda Bencic și Sofia Kenin ar putea fi adversarele australiencei în semifinale. Dar nu trebuie să le omitem pe Julia Goerges sau Danielle Collins, aflate pe aceeași parte cu liderul mondial. 

Ce ar mai fi de subliniat despre turneul de la Adelaide: dintre toate jucătoarele prezente pe tabloul principal, doar Simona și Vondrousova nu au în picioare niciun meci în 2020 – detaliu care, evident, contează. În același timp, nu trebuie uitat faptul că o mare parte dintre favorite vor încerca să se protejeze pe cât de mult posibil, având în vedere că până la Australian Open mai sunt doar câteva zile. 

https://twitter.com/WTARomania/status/1215560510554431489?s=20

Duel între Irina și Sorana Cîrstea, la Hobart

Săptămâna viitoare, în paralel cu turneul de la Adelaide, va începe și competiția de la Hobart (International), cu Mertens, Muguruza, Garcia și Rybakina printre favorite. Pe tabloul principal nu avem, la acest moment, nicio jucătoare din România. Dar, în mod garantat, una dintre Irina Begu sau Sorana Cîrstea va avansa din calificări pe tabloul principal: după ce și-au câștigat meciul din primul tur de calificări, Irina și Sorana vor juca  mâine una împotriva celeilalte pentru un loc pe tabloul principal. Va fi prima lor întâlnire în circuit. 

Tot în aceeași notă, Patricia Țig va juca, în această noapte, pentru primul ei trofeu din 2020. Țig s-a calificat în finala turneului ITF de la Bendigo (25K), după 6-3, 6-4 cu Ankita Raina și se va întâlni pentru titlu cu poloneza Magdalena Frech.