Fast
Ce bătălie câștigă Simo!

Simona Halep câștigă o finală dramatică la Dubai, o învinge pe Elena Rybakina!

Treizecizero | 22 februarie 2020
Doneaza

Simona Halep a învins-o pe o Elena Rybakina impresionantă în finala de la Dubai, câștigând al 20-lea titlu al carierei. A fost 3-6, 6-3, 7-6 (5) pentru Simona, într-un duel intens și tensionat până la ultima clipă, dar mai ales de un nivel calitativ excelent.

Cronica meciului e aici.

Într-o finală pe alocuri dramatică, cele două adversare și-au împărțit lovituri preț de mai bine de două ore, timp în care deznodământul a stat aproape permanent sub semnul întrebării. Rybakina a fugit cu primul set, după un început încordat al Simonei, dar românca a replicat în al doilea, reușind să descifreze codul pentru serviciul Rybakinei și să reziste în momentul de vârf al setului, game-ul de la 4-3, pe care l-a luat după 10 minute.

În decisiv, Rybakina a făcut prima breakul, dar Simona a replicat imediat cu rebreak-ul. S-a mers apoi cap la cap cu serviciul până la 5-5, într-o stare de tensiune crescândă. La 5-5, într-un game în care a reușit un passing sublim dintr-o situație crâncenă, Simona a reușit să facă break-ul. Nu l-a putut confirma apoi, deși a revenit de la 0-30 în ultimul game.

Simona

În tiebreak Simona și-a păstrat luciditatea până la capăt, câștigând la fotofiniș.

Este al 20-lea titlu al carierei Simonei și primul al ei de la Wimbledon încoace. Este, de asemenea, primul în circuitul WTA de la Montreal 2018 încoace.Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română