Fast
Venga, Simona!

Simona Halep câștigă cu Sevastova, revine într-o nouă finală la Madrid!

Treizecizero | 12 mai 2017

Simona Halep se întoarce pentru a treia oară în patru ani în finala turneului Premier Mandatory de la Madrid! Simona a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Anastasia Sevastova și o va întâlni mâine, în meciul pentru titlu (ora 20:00), pe Kiki Mladenovic, care a trecut de Svetlana Kuznetsova (6-4, 7-6).

Setul doi, în care a revenit de la 0-3, a fost relevant pentru progresul mental făcut de Simo. După un prim set excelent, în nota acestei săptămâni, românca a fost rapid surprinsă de Sevastova, pe fondul unui amestec dintr-o ușoară relaxare și lupta cu gestionarea emoțiilor. Condusă cu 0-3, Simona și-a adunat toate puterile pentru a opri momentul letonei. Game-ul de la 3-3 a fost esențial, iar câștigarea lui a rupt orice urmă de echilibru.

Simona, care este prima jucătoare care ajunge în trei finale la Madrid, va reveni pe locul 4 în clasamentul WTA începând de luni în toate scenariile, afară de cazul în care Kuznetsova câștigă turneul. În Race to Singapore sare până pe 13 și ar putea ajunge până pe 9, în cazul unui titlu.

Va fi a 23-a finală a carierei Simonei, care are un bilanț de 14-8 (5-3 în finalele de Premier și Premier Mandatory).

Cu Mladenovic, Simona are un head-to-head de 1-3, însă niciunul dintre cele patru meciuri nu a avut loc pe zgură. Cel mai recent meci a avut loc anul acesta, la Indian Wells, când Simona abia revenea după accidentare.

Pe larg despre meciul Simonei de azi, aici.

Jucătoarea noastră s-a întors pe teren pentru semifinala de dublu, alături de Irina Begu. Cele două au pierdut, însă, învinse de Babos/Hlavackova, 6-4, 6-2. După rezultatele acestei săptămâni, Simona își va asigura un nou career-high la dublu, unde va urca până aproape de locul 70. Cu mai puține apariții la dublu în ultima perioadă, Irina rămâne în afara Top 100.

https://twitter.com/LosHalepenos/status/863067342019940354

Fotografii: Jimmie48Photography