Simona Halep are coronavirus, se recuperează bine după simptome ușoare

Treizecizero | 31 octombrie 2020

Cea mai importantă sportivă din România nu a fost ferită de coronavirus: Simona Halep a anunțat pe Twitter că a fost testată pozitiv cu COVID-19.

Simona e în țară după participarea la Roland-Garros și este acum în autoizolare acasă, anunțându-și fanii și publicul că se simte bine și că se recuperează după simptome ușoare.

„Salutare, tuturor, voiam să vă anunț că am fost testată pozitiv pentru COVID-19. Sunt în autoizolare acasă și mă recuperez bine după simptome ușoare. Mă simt bine. Vom trece prin toate astea împreună”, a postat Simona, cu referire la numărul tot mai mare de îmbolnăviri înregistrat în țară și peste tot în lume, în ultimele săptămâni.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1322506757168631808?s=20

Simona și-a încheiat sezonul 2020 după ce și-a văzut oprită la Paris, în optimile de finală, seria de 17 victorii consecutive. Ea va termina anul pe locul 2 în clasamentul WTA, al șaptelea sezon la rând pe care îl încheie în Top 5 și al patrulea pe care îl încheie între primele două din lume.

Simona devine cea mai importantă jucătoare din circuitul WTA care este testată cu noul coronavirus. Alte cazuri recente din tenis au fost franțuzoaica Fiona Ferro, compatriotul ei Lucas Pouille, Marketa Vondrousova, Fabio Fognini, Sam Querrey (care a și fost protagonistul unui episod controversat, după ce a plecat fără să anunțe din Rusia, unde era la turneul de la St. Petersburg), David Goffin, Benoit Paire, Fernando Verdasco, Kei Nishikori sau Ana Kalinskaya. În vară, au fost testați pozitiv Frances Tiafoe, și, în valul de infectări din urma Adria Tour, Novak Djokovic, Borna Coric, Grigor Dimitrov sau Viktor Troicki.