Fast
Simona pierde cu Bertens de la minge de meci

Simona Halep ajunge la minge de meci, dar pierde finala de la Cincinnati cu Kiki Bertens

Treizecizero | 19 august 2018

Simona Halep a preluat inițiativa din primele secunde ale finalei cu Kiki Bertens și totul părea că conduce spre un nou titlu.

Doar că, deși a ajuns la minge de meci și de turneu, Simona nu a reușit să facă și ultimul pas, pierzând finala, 2-6, 7-6, 6-2.

Simona a pornit finala cu break și nu s-a mai uitat înapoi în primul set, în care a jucat doar două puncte cu serviciul doi. Pe la jumătatea setului, Simona era deja dezlănțuită, găsind liniile cu o ușurință dezarmantă. 

Ritmul acela covârșitor era destul de greu de menținut, așa că, de înțeles, Simona a scăzut intensitatea la începutul setului doi, pierzându-și și răbdarea. După ce a salvat trei mingi de break la 0-1, Simo și-a cedat serviciul la 1-2, Bertens consolidând pentru 4-1. Dar a fost tot ce a putut construi olandeza; după un on court coaching cu Darren, Simona a revenit cu destulă ușurință și, provocată de scor, a revenit în forță. A egalat și chiar a avut o minge de break pentru 5-4, dar olandeza a salvat. În următorul game, Bertens a avut o minge de set, respinsă însă de Halep.

După câte un game alb de fiecare parte s-a ajuns în tie-break, unde Simona a revenit de la 3-5 și a avut o minge de meci. Dar Bertens a salvat-o cu o dreaptă imensă; minute mai târziu, olandeza fugea cu setul: 8-6 în tiebreak.

Dezamăgită de șansa ratată, Simona a resimțit brusc toată oboseala acestor săptămâni și a capotat în setul decisiv. În ciuda încercării lui Darren de a o refocusa, Simona nu a putut să treacă la timp peste momentul pierderii setului doi, iar Bertens s-a desprins.

Simona, care pierduse și precedentele ei două finale la Cincinnati, cu Serena, în 2015, și cu Muguruza, anul trecut, ratează ocazia de a ajunge la 19 titluri în carieră.

Ea își consolidează locul 1, asigurat cel puțin până la finalul US Open și se pregătește de ultimul Grand Slam al anului, pentru care se poziționează printre favorite. Până acolo, ea mai are și apariția la turneul de la New Haven.

https://twitter.com/chrissieevert/status/1031275460167168002?s=21

https://twitter.com/wta/status/1031248231827558400?s=21

***

Lansare NOUĂ de la 30-0! Tricoul „N-o să”, inspirat de Simona Halep, despre cum să te ridici împotriva oricărei preconcepții

Un tricou cu un design ultramodern, care transmite un mesaj puternic. Inspirat de titlul câștigat de Simona Halep la Roland Garros, „N-o să” este tricoul care nu mai are nevoie de nicio explicație. Când toată lumea îți spune că n-o să reușești, ambiționează-te și arată-le că se înșală. Apoi inspiră-i pe alții!

Atenție: PRECOMANDĂ! Ediție limitată: doar 200 de bucăți sunt disponibile. Livrări din 27 august.

Precomandă tricoul „N-o să” de aici.