Fast
Consecințele eforturilor de ieri

Simona Halep a ajuns la spital, a fost tratată patru ore pentru deshidratare

Treizecizero | 28 ianuarie 2018

La finalul finalei și la finalul puterilor – în ultima parte a conferinței de presă în limba română –  Simona Halep ne spunea, mai în glumă, mai în serios, că e foarte obosită, “dar după câteva zile… săptămâni… luni…  o să-mi revin.”

Acum aflăm că recuperarea Simonei a început la spital, la scurt timp după discuția cu presa: timp de patru ore, ea a fost tratată pentru deshidratarea suferită în finala Australian Open. Simona a fost externată în această dimineață și este în regulă, dar episodul ne face să înțelegem mai bine efortul pe care ea și Caroline Wozniaki l-au depus sâmbătă, în condiții cu adevărat periculoasă pentru corpurile lor. Mai ales după două săptămâni pe cât de frumoase, pe atât de lungi și chinuitoare. Simona petrecuse deja aproape 12 ore pe teren până la ora finalei, incluzând aici maratoanele cu Davis și Kerber.

Așa cum știi, în timpul finalei, după aproape două ore de joc (1-1 la seturi), meciul a fost întrerupt pentru 10 minute, o pauză impusă de regula căldurii, unde indexul de confort – temperatură + umiditate – le permite organizatorilor să ia aceste 10 minute de pauză între seturi.

Simonei i-a prins bine la momentul ăla, pentru că a putut să se liniștească un pic la vestiar, la aer condiționat. “Deși s-ar putea să mă fi tăiat un pic momentul acela. Dar aveam nevoie de el, aveam nevoie să-mi reglez respirația, pentru că am avut dureri de cap în timpul meciului. Este o regulă bună. Da, am avut amețeli și dureri de cap”, a spus Simona.

A avut și amețeli, dar și crampe, și a simțit că nu are o prea bună coordonare în brațe: „Am avut amețeli și (mi-a fost) un pic rău, crampe. Probabil am transpirat foarte mult de la umiditate. După atâta efort timp de două săptămâni… n-a fost ușor să gestionez. Mi-a fost greu. Probabil și acel game lung a contat (n.a. cel de 11 minute, de la începutul setului doi); fiecare punct lung a contat, am încercat cât am putut de mult să scurtez, dar a alergat foarte bine ea.”

Vestea spitalizării Simonei răspunde cumva și celor care i-au criticat pe organizatori că au decis să închidă acoperișul pentru finala dintre Federer și Cilic – care a început la o temperatură de 38 de grade.

| Foto: ESPN