Fast
Simo chiar scoate în față părțile pozitive

Simona, după turul 2: „Nu am mai multă încredere decât la început, pentru că deja venisem cu multă încredere”

Adrian Țoca | 2 iunie 2017
Roland Garros este oferit de

Simona a spus la conferința de după meciul cu Tatjana Maria că în viziunea ei meciul a fost bun, cu o adversară dificilă, și că ar trebui să fie mulțumită cu nivelul ei.

Și-a dat credit și și-a dat credit neobișnuit (pentru ea) de mult. Atât pentru joc, cât și pentru reacții și pentru atitudine. Comparativ cu alte conferințe, schimbarea e evidentă. Asta-i în ton cu noua ei abordare, aceea de a renunța la autocritică și a se concentra pe părțile pozitive.

Despre meciul din turul 2

„Cred că a fost un meci dificil. Nu m-am așteptat să joace așa de înalt, iar la început de meci am fost un pic nesigură. Nu știam exact ce ar trebui să fac, ce mingi să atac sau dacă să fac un pas în spate și să răspund la fel. Dar apoi am început să variez. Cred că forehandul a fost mult mai bine decât în primul tur și oricum pot să fac mult mai mult cu el. Da, am pierdut niște servicii, dar cred că am servit ok. Cred că meciul a fost foarte bun, în opinia mea, un nivel foarte bun, iar ea e un adversar foarte complicat.”

Cum a gândit replica la stilul lui Maria

„Cred că am făcut de toate: fie am atacat și am luat mingea repede, alteori am făcut un pas în spate și am trimis la rândul meu mingi înalte. Dar cred că n-am făcut asta prea bine, ar fi trebuit să joc cu mai mult spin. Cred că am alergat bine și cred că ar trebui să fiu mulțumită cu nivelul meu și îmi dă încredere că am putut câștiga în două seturi.

Sunt pregătită fizic, sunt gata să joc și trei ore, dacă e nevoie, nu-mi pasă asta. E bine să câștigi în două, dar asta nu înseamnă că se va întâmpla la fel și turul următor.”

Diferențe între Lenglen și Chatrier

„Pentru mine sunt la fel, mă simt la fel. Atâta doar că Chatrier e mai mare, atât în spate cât și lateral. Mi se mai pare că jocul de aici e mai rapid.”

Meciul cu Kasatkina

„Mă bucur să joc cu ea. Îmi amintesc când ne-am întâlnit la Miami. Are un forehand cu foarte mult topspin, deci va fi o minge grea. Trebuie să o fac să alerge, pentru că e un pic accidentată, ca mine (zâmbește). O să fie greu, dar e o provocare bună. Mă simt pregătită și trebuie să-mi văd de plan.”

Despre încredere

„Nu pot să spun că am mai multă încredere decât la început, pentru că am venit deja cu multă încredere. Acum am intrat mai bine în turneu, dar mă simt la fel.”

Dacă tratează diferit un meci de tur 1 sau unul de tur 2

„Nu mai fac acest lucru, le iau la fel pe toate, pentru că la fiecare meci am în față o adversară dificilă la acest nivel. Nu mă gândesc în ce tur sunt, mă gândesc să-mi fac jocul și să am atitudinea pe care mi-o doresc. De aia tot repet că lucrez la asta.”

Despre gleznă

„Nu m-am mai gândit la ea. Cred că e ok. Nu am dureri acum, însă pe teren e un pic dificil, dar în timpul jocului uit despre ea și e ok.”

Dacă va lucra în plus forehand după primele două tururi

„Aș fi putut să dau mai bine cu dreapta azi, dar din punctul meu de vedere, am dat mai bine decât în primul tur. Trebuie doar să-mi relaxez brațul, nu pot să fac nimic special, nu pot să schimb mare lucru de pe o zi pe alta. Însă trebuie să stau relaxată și să am încredere în jocul meu.”

Despre atitudine

„Da, sunt mulțumită de cum m-am prezentat ca și atitudine, îmi dă încredere, îmi dă liniște și mă lasă să văd mai bine ce se întâmplă în timpul meciului.”

Despre OCC și cum clasifică venirile pe teren ale lui Darren, absente la Slamuri

„Eu am mai spus de multe ori că aș vrea să renunț, să nu mai chem antrenorul. E mai bine să ne facem singure treaba pe teren. Uneori îl chem ca să-mi confirme dacă ce fac e bine, uneori îl chem ca să-mi zică ce trebuie să fac sau să schimb când ceva nu merge, uneori îl chem doar ca să vorbim un pic și să vedem ceea ce am făcut până atunci și dacă planul e ok. De cele mai multe ori când l-am chemat a fost în sens bun.”

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de