Fast
"Dacă voi fi în finală, voi fi fericită"

Simona: „Cel mai important este că simt foarte bine jocul. Asta-mi dă și încredere, și emoții, dar pozitive”

Adrian Țoca | 3 iunie 2017
Roland Garros este oferit de

La conferință, ca la meci: all business. Răspunsuri clare, comprimate, bine plasate. Simona a spus că felul în care a jucat azi o face foarte, foarte fericită și că e într-un moment în care simte foarte bine jocul. Una peste alta, imaginea unei Simona într-un loc bun acum, diferită și mult îmbunătățită față de restul prezențelor de la Roland Garros.

Despre meciul de azi

A fost un meci bun. Cred că am jucat la un nivel foarte bun tot meciul, chiar dacă ea a condus cu 5-3 în setul al doilea. Am simțit că am împins-o în spate și că am lovit foarte bine cu spin, curbat. Cred că a fost un tenis la un standard foarte înalt, iar ea a jucat bine; e o adversară dificilă, iar meciul a fost greu chiar dacă am luat primul set cu 6-0. Știam că va urma un set doi mai greu. Sunt foarte fericită cu felul în care am jucat. Foarte, foarte fericită.

Despre planul de joc

Știam că trebuie să joc rapid contra ei, să o presez, să o aduc foarte, foarte în spate, pentru că are o dreaptă puternică, cu mult topspin, și reverul îl dă drept, am avut în cap niște chestii și le-am făcut foarte, foarte bine în primul set, dar în al doilea set a început și ea să joace mai bine și cred că eu am coborât un pic nivelul de energie și am înmuiat un pic jocul. Cred că la 3-1 trebuia să apăs și mai mult pe accelerație, dar bine că am și revenit.

Îmi dă încredere, știam că e foarte greu de jucat contra ei, e o victorie foarte bună, sunt încrezătoare, mă simt bine pe zgură și acum simt bine jocul meu și asta e, cred, cel mai important. Pot să joc mai bine de la meci la meci.

Despre gleznă

Azi am simțit-o un pic la un rever, pentru că m-am întors prea mult. Când mă întorc și pun piciorul drept în față, o simt. Dar nu mă deranjează prea mult, așa că nu mă mai gândesc la ea. Pot să alerg, pot să alunec, așa că nu-mi mai stă în cap.

Despre săptămâna a doua

Foarte frumos sentimentul să fiu iar în a doua săptămână. Am avut meciuri bune, dar deloc ușoare. Însă am jucat bine, iar cel mai important lucru este că joc mai bine de la meci la meci. Îmi dă încredere pentru săptămâna următoare; îmi dă și emoții, dar emoții pozitive.

Despre meciul cu Carla Suarez Navarro din optimi

Cu Carla e greu și pe hard, nu mi-a fost ușor contra ei niciodată. Doar pe iarbă am jucat un meci și a fost rapid. Dar are joc de spaniol, are un joc dificil pe zgură, învârte mingea bine, deschide unghiuri, însă cred că știu ce am de făcut și sper să stau acolo concentrată și să cred că pot să câștig de data asta.

Despre a fi sau nu favorită

Nu, nu simt nicio presiune, nici nu simt că-s marea favorită. Am încredere, însă, în șansele mele. Am jocul pentru a merge până la capăt. Dar nu știi niciodată în tenis, așa că iau lucrurile meci cu meci. Iar dacă voi fi în ultimul meci, atunci voi fi foarte fericită.

Despre RG

Ei bine, e mult mai bine decât anul trecut. Sunt foarte fericită că vremea e frumoasă, e mai bine pentru mine. Întotdeauna mi-a plăcut să joc în Paris încă de când eram junioară și am câștigat aici. Mă simt bine și cu publicul, mă susțin mereu și fac o atmosferă frumoasă. Iar Suzanne Lenglen e terenul meu favorit acum, pentru  că am jucat toate cele trei meciuri acolo. Sper ca turul următor să fie tot acolo (zâmbește)

Despre perioada dintre meciuri

Ieri m-am antrenat o oră la foarte mare intensitate, poate că am tras mai mult decât în timpul meciurilor, un antrenament tare. Vreau să fac la fel mâine, să țin picioarele active și să mă simt un pic obosită când ies de pe teren. În rest, mă relaxez. Azi o să merg un pic la cumpărături, să am lucruri noi pentru săptămâna a doua (râde). Nimic special în rest, mă uit la un serial în cameră. Dar simt că sunt relaxată acum, iar ăsta-i un lucru mare.

Despre mindsetul pentru a doua săptămână

Cred că la fel cu cel din această săptămână. Nu cred că trebuie să fac ceva diferit, ci doar să joc în condițiile mele în timpul meciurilor. O să fie o săptămână grea. Sunt gata să alerg, să joc și să fiu încrezătoare.

Despre ce a văzut din restul turneului

Da, m-am uitat, chiar m-am uitat destul de mult, tot timpul e televizorul pe tenis la mine în cameră, de data asta chiar îmi place să mă uit la tenis. Dar nu vreau să intru prea mult în meciurile la care mă uit, mă uit doar de plăcere, analizez așa, un lucru sau două. Mi se pare că toate joacă bine.

Despre sfaturile primite de la Darren

Da, mi-a dat multe sfaturi. El are multă încredere că pot să joc tenis la un nivel foarte înalt. De fapt, mereu îmi spune că trebuie să am încredere în jocul meu. Când spun mereu că am încredere, nu mă refer că-s prea sigură pe mine, ci că am încredere că pot să stau pe teren până la capăt. Să nu dau puncte gratis, să lupt pentru fiecare minge. Iar cel mai important lucru pe care mi l-a zis după Miami, adică să-mi schimb atitudinea și să fiu la 100 la 100 pentru fiecare minge. Nu contează dacă conduc sau nu, trebuie să stau acolo. M-am descurcat destul de bine din punctul ăsta de vedere, sper să fac la fel și săptămâna viitoare.

Da, Miami a fost cu siguranță un punct de cotitură.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de