Fast
E bine să câștigi de Crăciun

Simona câștigă demonstrativul de la Hua Hin, își oferă un cadou de Crăciun

Radu Marina | 24 decembrie 2017

În alte sporturi, finalul de an înseamnă final de sezon sau vacanță competițională. În tenis înseamnă abia începutul. De aceea, turneele și meciurile neoficiale din ultimele zile ale anului sunt echivalente, de fapt, cu ultimele pregătiri de dinainte ca noul sezon să pornească la drum, în ultimele ore ale lui 2017 și primele ale lui 2018. Patrulaterul de la Hua Hin se încadrează în această categorie de teste pe puncte; a adus la start patru jucătoare de Top 10 și i-a oferit Simonei Halep șansa de a juca pe puncte, împotriva unor adversare întâlnite des în ultimii ani. După ce ieri a învins-o pe Johanna Konta, 6-3, 6-3, Simona a învins-o în finala de azi pe Karolina Pliskova, 6-2, 6-3, într-o altă evoluție convingătoare.

„Sunt fericită că am putut câștiga ambele meciuri și a fost o plăcere să joc aici”

https://twitter.com/Simoreactions/status/944902600792727552

https://twitter.com/LosHalepenos/status/944892312982835200

După aproape 2 luni de pauză de la ultimul turneu oficial, Simona Halep a revenit pe teren într-un mod încurajator. A câștigat categoric în fața a două jucătoare din top 10 (Johanna Konta și Karolina Pliskova) în ceea ce a fost o ocazie excelentă de dezmorțire și de pregătire pentru startul sezonului 2018.

La capătul unui turneu demonstrativ e aproape inutil să tragi vreo concluzie. Dar după aceste două meciuri, ideea ar fi una clară: când Simona e relaxată, se întâmplă lucruri. O nouă confirmare a ceea ce știam deja, a ceea ce am văzut atât în multe alte meciuri de-a lungul anilor în circuitul WTA, cât și anul acesta, la Tie Break Tens, un alt turneu demonstrativ câștigat de Simona, organizat la Madrid.

Fără a fi un indicator în vreun fel pentru ceea ce va urma, turneul de la Hua Hin s-a jucat într-un context clar: programat la finalul perioadei de pregătire, o astfel de competiție de două zile e un test bun ca să readuci mintea și corpul în starea de concurs, dar și un prilej bun de a pune în practică câteva lucruri încercate în intersezon în niște meciuri cu jucătoare puternice. De altfel, turneul a fost departe de conceptul de “demonstrativ”; mai degrabă un termen mai potrivit este “neoficial”. Fiecare jucătoare s-a luat în serios, s-a jucat intens, minus presiunea dată de miză și de puncte.

Ca atare, a fost, până la urmă, un prilej de vedea o Simona relaxată, cu soluțiile la ea, dar și arătând o siguranță dezarmantă. Asta, începând de la serviciu (cu o aruncare a mingii ceva mai înaltă și lovit mai plat), apoi cu un forehand apăsat, cu care nu a ratat aproape nimic în cele două meciuri, și continuând cu reverul în lung de linie, cu care a reușit serii de winnere consecutive, în special azi, în meciul cu Pliskova.

Iar când s-a aflat în situații mai complicate, cum s-a întâmplat la 4-3 în setul doi al finalei cu Pliskova, când aceasta a avut 2 mingi de a egala la 4, Halep a răspuns cu un as, un winner în lung de linie cu reverul și un nou serviciu câștigător pentru a încheia definitiv socotelile. Cu alte cuvinte, tot ceea ce a reușit Simona în cele două zile de turneu a fost executat cu încredere și foarte precis. Două victorii clare, fără set pierdut și o dispoziție de joc încurajatoarea pentru noul sezon, pe care Simona îl va începe peste fix opt zile, la Shenzhen.

https://twitter.com/LosHalepenos/status/944902590063620096

https://twitter.com/WilsonTennis/status/944625563867762688

https://twitter.com/LosHalepenos/status/944883238971105280

 

 

 

***

Nou! Am lansat „Simona de păstrat”, un album foto. Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei.

Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici.