Fast
Un vis îndeplinit

Sfertfinaliste în premieră la dublu, Mihaela Buzărnescu și Irina Bara și-au încheiat parcursul la Paris. „Suntem prietene bune, uite că a meritat riscul Mihaelei”

Adrian Țoca | 5 iunie 2018

Final de traseu pentru Mihaela Buzărnescu și Irina Bara la dublu, după înfrângerea, 6-3, 1-6, 6-4 cu perechea Chan/Yang; se termină astfel o evoluție excelentă a Mihaelei la Roland Garros, primul turneu de Slam la care a fost cap de serie și unde a reușit, de asemenea în premieră, să ajungă până în optimile de finală.

Traseul de la dublu n-a fost cu nimic mai prejos, ba chiar a însemnat un pas în plus: sferturi împreună cu o altă debutantă la Paris, Irina Bara. Cele două au cedat doar un set în drumul spre sferturi, învingându-le printre altele și pe favoritele 4, Mattek-Sands / Chan. Cu atât mai relevant rezultatul, cu cât cele două au intrat în ultimul moment pe tablou, fiind prima echipă pe listă în afara cut-ului. Ele au continuat astfel obiceiul româncelor de a-și trimite o reprezentantă în sferturi la dublu la Paris; anul trecut fusese Raluca Olaru cea ajunsă între ultimele opt echipe.

Mihaela, care venise la Paris după un titlu de dublu la Strasbourg câștigat chiar cu Raluca, s-a bucurat mult de experiență. „Dublul e diferit față de simplu, bineînțeles, trăirile sunt diferite, când joc dublu, suntem o echipă și ne completăm una pe cealaltă, ne completăm bine una pe alta. Mă bucur mult de acest rezultat”, a spus ea, după calificarea în sferturi.

La 23 de ani, Irina Bara e o apariție nouă la acest nivel. Ea i-a mulțumit Mihaelei pentru că a jucat împreună cu ea „Vreau să-i mulțumesc Mihaelei că a jucat dublu cu mine, a riscat. Eram prima echipă afară și nu era sigur că o să intrăm pe tablou. Suntem prietene foarte bune, jucăm des împreună și uite că a meritat”. Irina pune pe seama relației foarte bune off-court rezultatul de aici. „Ne cunoaștem destul de bine, asta cred că e un avantaj destul de mare pentru o echipă de dublu”, a completat ea.

Irina și-a îndeplinit un vis cu acest traseu prelungit. „Este prima mea prezență aici și sunt foarte fericită. Nu pot să spun că nu mă așteptam, pentru că știu că jucăm bine împreună și întotdeauna trebuie să crezi ca să se îndeplinească. Este ceva extraordinar și sper să nu fie ultima victorie aici. Întotdeauna a fost un vis să ajung să joc la un Grand Slam, la simplu sau la dublu, cu atât mai mult sferturi de finală. Cred că acesta este un prim pas și la anul să fiu prezentă și pe tabloul de simplu.”

Am întrebat-o cum i se pare nivelul și cum simte că face față, iar Irina crede că e fix acolo. „Este accesibil. Am bătut jucătoare foarte bune aici, jucăm bine împreună și nu mi se pare că ne lipsește ceva.”

La simplu, ea s-a oprit în calificări în turul al treilea: „Am avut emoții la început în calificări, pentru că era prima dată la Roland Garros și îmi doream foarte mult să ajung pe tabloul principal. Am trecut cu bine de primele două tururi, după niște emoții, iar în turul al treilea adversara a fost foarte bună, Caroline Dolehide, pe care o știți probabil pentru acel meci foarte bun cu Simona, și a avut o zi foarte bună cu serviciul.”

Mihaela a avut și ea (precum Kasatkina) emoții că a trebuit să-și prelungească hotelul, spunea că i-ar fi plăcut să aibă o altă zi de simplu. „Mi-ar fi plăcut să trebuiască să joc încă o dată și la simplu, dar nu-i nicio problemă, au fost niște rezultate bune, ne odihnim, mergem înainte și totul va fi bine”, a spus ea, adugând că le mulțumește celor care au susținut-o.

„Fără ei n-aș fi putut să fiu aici, n-aș fi putut să mă dezvolt în ultimele luni. Septimiu Frățilă, antrenorul meu, el și tata m-au ajutat să progresez, precum și psihologul sau fizioterapeuții mei.”

Am întrebat-o dacă gândul cu Singapore i se pare un pic mai plauzibil după acest turneu, iar Mihaela spune că totul ține de ea.

„Îmi doresc acest lucru, ar fi superb, dar totul ține de mine, de echipa mea, de rezultate, de șansa care mi se va oferi. Eu îmi doresc să rămân sănătoasă, să pot să merg la cât mai multe turnee, ei să-mi fie alături, să mă însoțească la turnee și totul să fie bine.”

Ca și Mihaela, Irina va trece pe iarbă. „O să joc un turneu pe iarbă și apoi Wimbledon. Va fi a doua oară în viața mea când joc, este o suprafață specială, foarte diferită de toate celelalte”.

După sfertul de la Paris, Mihaela urcă pe locul 40 la dublu, de asemenea un career high pentru ea – e a treia româncă la dublu, după Monica Niculescu (16) și Irina Begu (34). Irina Bara a urcat și ea în Top 100, fiind acum pe 70.

 

 

Citește pe Lead.ro: Mihaela Buzărnescu: „O să vrei să renunți de multe ori. Dar dacă nu te oprești, o să-ți împlinești visul” 

 

 

***

„My Forehand is Better Than Yours!”, „Play Hard, Get Dirty” și „Vam10s” – sunt parte din oferta primăverii în Shop-ul 30-0! Disponibile acum la 55 de lei (reducere de 34 de lei!).

Ofertă mai e valabilă doar pe durata Roland Garros!

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută!

Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!