Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Sfert de finală complicat de condiții. Ce trebuie să știm despre meciul Simona Halep – Amanda Anisimova

Avem, deci, o jucătoare talentată și foarte agresivă, crescută pe hard, care abia acum deslușește jocul pe zgură, dar care nu are nimic de pierdut, contra unei experte a zgurii, obișnuită cu meciurile pe Chatrier, dar care va avea mai multă presiune de partea ei, într-o zi complicată de vremea ploioasă. (Foto: Jimmie48Photography)

Camelia Butuligă 5 iunie 2019

Later update: meciul Simona Halep vs Amanda Anisimova a fost amânat pentru joi, de la ora 13:00, ora României, pe Philippe Chatrier. Programul zilei de miercuri a fost anulat în întregime de organizatori. Meciul va fi urmat (nu înainte de 15:30) de meciul Djokovic - Zverev. Pe Suzanne Lenglen (începând cu 13:00): Keys - Barty, urmat de Thiem - Khachanov.

Alertă și agresivă pe teren, Amanda Anisimova este o prezență plăcută la conferințele de presă: răspunde la întrebări cu candoarea tinereții și umorul relaxat al americanilor. Născută în New Jersey și crescută pe terenurile hardcourt din Florida, Anisimova a învățat abia în acest an care-i treaba cu zgura. A câștigat un Internațional în Columbia, dar apoi a ieșit în primul tur al calificărilor la Madrid contra Martei Kostyuk. La Roma a pierdut din nou în calificări în turul doi la Mladenovic, dar a intrat ca lucky loser pe tablou, unde a pierdut în turul doi la Bertens.

Un jurnalist american a observat că nivelul ei pe zgură a crescut mult de la Madrid: ”Sincer, nu înțeleg de ce pierdeam, pentru că mă antrenam ca lumea și munceam mult. Era foarte straniu, simțeam că nu joc rău. Dar am dat înainte, nu mi-am schimbat antrenamentele. Mi-am zis că voi avea încredere în munca mea și că ceva bun se va întâm

Acest articol este disponibil membrilor 30-0 Plus. Alege un abonament
sau autentifică-te, daca ai deja abonament, pentru a citi tot conținutul.
Îți place?