Fast
Campioana en-titre e eliminată

Sfârșit de turneu pentru Simona Halep. Simo pierde în sferturile de finală de la Roland Garros

Treizecizero | 6 iunie 2019
Roland Garros este oferit de

Simona Halep a pierdut în sferturile de finală de la Roland Garros cu Amanda Anisimova, 6-2, 6-4.

În primul set, cele două au mers cap la cap cu serviciul, Simona a încercat să pună presiune pe retur, dar a ratat în câteva ocazii de puțin. În loc să înceapă game-urile de la 0-15, Anisimova a crescut în încredere și a început să lovească liber. De la jumătatea setului, americanca a preluat controlul în totalitate, lovind cu dezinvoltură, în special reverul. 

Simona a părut că nu știe cum s-o apuce pe Anisimova, că nu îi cunoaște pattern-urile de joc și nu a reușit să apese suficient pe retur sau să o oblige pe Anisimova să lovească din alergare. Perioada aceasta s-a întins până la 6-2, 3-0, moment în care Simona a început să crească și ea. În acel game, Simona a reușit un as, un passing shot în cross și a cerut inspirat verificarea unei urme, pentru primul hold în set. 

Anisimova s-a ținut însă tare. Deși a înfruntat primele trei mingi de break abia la 3-1 în setul secund, Amanda a livrat sub presiune, inclusiv un prim serviciu imens la a treia minge de break. Dar meciul începuse deja să se schimbe, iar următoarele două game-uri au confirmat această impresie, Simona reușind în sfârșit rebreak-ul. A avut chiar și minge pentru un al doilea break la 4-4, dar Anisimova și-a ținut cumpătul, în ciuda emoțiilor evidente, păstrându-și serviciul. 

La 4-5, Simona a fost însă cea care a avut emoțiile mai mari. A făcut o dublă greșeală la 30-30, iar Anisimova a pus apoi capăt meciului cu un alt rever câștigător, profitând de prima minge de meci.

Nu e finalul de turneu pe care și-l dorea Simona, sau pe care ni-l doream și noi, dar chiar și așa, nu trebuie să uităm imaginea de ansamblu: vor mai fi șanse.

Cronica meciului este AICI.

Toate declarațiile Simonei de după meci sunt AICI.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de