Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Serena Williams și cea mai mare provocare a carierei ei: cum arată Serena la un an de la revenire? Mai sunt șanse pentru încă un titlu de Slam?

Dacă privim revenirea prin prisma vârstei și problemelor de după naștere, ea este remarcabilă: două finale de Grand Slam consecutive și urcarea până în Top 10 sunt rezultate extraordinare. Dacă o privim din perspectiva Serenei – probabil cea mai bună jucătoare din istorie – ea nu este nici pe departe satisfăcătoare.

Radu Marina 26 martie 2019

„Don’t call it a comeback”. Așa și-a anunțat Serena Williams intenția de a reveni în circuit. Nu ca pe o revenire, ci ca pe o altă provocare. Cea mai mare a carierei sale.

La șapte luni de la o naștere complicată, fără clasament și cu destule kilograme în plus, Serena începea în urmă cu un an la Indian Wells lupta cu limitele, cu incertitudinile și cu un corp transformat. Obiectivul: să devină prima jucătoare din istoria tenisului care câștigă un Grand Slam la o vârstă atât de înaintată, după ce a devenit mamă. Titlul câștigat în 2017 la Australian Open, însărcinată deja, ar fi fost, poate, cel mai potrivit final pentru cariera ei. Parcursul și finalul acelui Australian Open 2017 ar fi rezumat perfect cei peste 20 de ani petrecuți în circuit: dominantă și imprevizibilă, alături de Venus, sora mai mare și cea mai mare rivală. Mulți au spus că nu se putea un final mai potrivit.

Nu și Serena. În aprilie 2017, când s-a confirmat oficial că este însărcinată, primul lucru pe care a ținut să-l amintească a fost că va reveni în 2018 și va încerca să-și apere titlul câștigat în Australia. Nici măcar complicațiile avute după naștere (cauzate de problema mai veche la plămâni) și faptul că timp de șase săpt

Acest articol este disponibil membrilor 30-0 Plus. Alege un abonament
sau autentifică-te, daca ai deja abonament, pentru a citi tot conținutul.
Îți place?