Fast
Serena, out de la RG

Serena nu poate intra pe teren, marele meci cu Sharapova nu mai are loc

Adrian Țoca | 4 iunie 2018
Roland Garros este oferit de

Marele eveniment al zilei a fost anulat, după ce Serena Williams a anunțat, cu puțin timp înainte ca meciul ei cu Maria Sharapova să înceapă, că se retrage din turneu. Americanca a suferit o accidentare la mușchii pectorali și a explicat că nu poate să servească deloc, așa că nu poate intra pe teren. „Am avut o durere la pectorali, iar lucrurile s-au agravat, până la punctul în care nu pot servi. Prima dată am simțit în meciul cu Goerges. A fost foarte dureros și nu știam ce se întâmplă. În meciul de dublu de ieri am încercat mai multe benzi kineto, să văd cum este în condiții de meci, dar nu s-a îmbunătățit deloc”, a spus Serena, într-o conferință de presă convocată în regim de urgență. Ea a completat că avea nevoie de acel meci de dublu ca să își dea seama de cât de serioasă e situația.

Americanca va face un RMN și va rămâne în Paris pentru a „vedea cât mai mulți specialiști pot. Nu știu cât e de grav până când n-o să aflu mai multe detalii”, a adăugat Serena, când a fost întrebată dacă Wimbledon este în pericol.

Este pentru abia a doua oară când Serena se retrage dintr-un turneu de Grand Slam aflat în desfășurare; precedentul a fost în 1998, cu Ruano Pascual, în turul 3 la Wimbledon.

„Sunt peste măsură de dezamăgită. Am renunțat la atâtea, timp petrecut cu fetița mea, timp petrecut cu familia mea. Sunt momente când sunt la antrenamente și mă uit pe monitor și o văd pe ea, se joacă și mi-aș dori să fiu acolo. Dar știu că acestea sunt sacrificiile pe care trebuie să le faci ca să-ți urmezi visul. Așa că e dificil să fiu în situația asta. Dar întotdeauna încerc să gândesc pozitiv și să mă gândesc la imaginea de ansamblu și, sper, la următoarele turnee și la restul sezonului”.

„E dificil și pentru că îmi place mult să joc cu Maria. E genul de meci la care dau cel mai bun nivel al meu. Și am făcut tot ce-am putut. Dar mi-am promis mie, antrenorului meu, echipei mele, că dacă nu-s măcar la 60 sau 50 la sută să nu joc”, a conchis americanca.

După trei victorii cu Kristyna Pliskova, Ashleigh Barty și Julia Goerges, Serena pleacă de la Paris de undeva din preajma locului 181.

Sharapova se va întâlni în sferturi cu învingătoarea dintre Muguruza/Tsurenko. Cine iese de pe acest segment va juca în semifinale cu Simona Halep sau învingătoarea dintre Garcia și Kerber.

Alt nume important care a părăsit azi turneul este campioana Australian Open, Caroline Wozniacki, învinsă de Daria Kasatkina la reluarea meciului întrerupt aseară: 7-6, 6-3.

 

 

Citește pe Lead.ro, exclusiv: Mihaela Buzărnescu: „O să vrei să renunți de multe ori. Dar dacă nu te oprești, o să-ți împlinești visul” 

 

***

Ia-ți din Shop „30-0 Tee” și pune-te pe făcut puncte! Asigură-te că ești mereu la conducerea scorului cu un tricou care te scoate în evidență ca fan al tenisului (și le arată tuturor ce site citești :D). Disponibil pe negru, alb și gri aici.

De asemenea, în Shop mai ai doar pe durata Roland Garros până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 până în noiembrie.

Profită de ele aici.

 

 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de