Fast
Calificări Australian Open

Șapte reprezentanți ai României caută un loc pentru Melbourne în calificările Australian Open

Treizecizero | 9 ianuarie 2021


Australian Open 2021 își desfășoară calificările, în condiții excepționale, cu aproape o lună înainte de startul tabloului principal – în două locații diferite, la Doha (pentru tabloul masculin) și la Dubai (pentru cel feminin).

Meciurile încep de mâine, iar tragerea la sorți, anunțată azi, a decis adversarele și adversarii sportivilor noștri.

Monica Niculescu (favorită 28) o va întâlni pe britanica Francesca Jones, 20 de ani, locul 241 în clasamentul WTA.

Mihaela Buzărnescu (favorită 22) va juca împotriva ibericei Lara Arruabarrena, acum pe locul 165. Va fi a patra întâlnire dintre cele două, cu Mihaela impunându-se în două dintre precedentele trei. Mihaela a jucat doar două meciuri anul trecut, învinsă de fiecare dată în primul meci la US Open și Roland Garros (în primul tur de calificări).

Irina Bara (favorită 10) o va confrunta pe japoneza Yuki Naito (19 ani, locul 184 mondial). Irina va încerca să confirme forma bună de anul trecut, când a ajuns în premieră în turul al treilea al unui Slam, la Roland Garros.

Gabriela Talabă (locul 205) se va întâlni cu Chloe Paquet, o franțuzoaică de pe locul 187.

Laura Paar (locul 193) va juca împotriva belgiencei Maryna Zanevska (locul 252).

Iar Jaqueline Cristian, care încearcă, la rându-i, prima ei calificare pe tabloul unui Slam, va deschide cu canadianca Rebecca Marino.

Singurul român de pe tabloul masculin de calificări, Marius Copil (216 ATP) va juca cu australianul Dane Sweeny (794 ATP, 19 ani).

Jucătorii calificați în urma calificărilor organizate la Doha și Dubai vor fi transportați cu avioane charter la Melbourne, unde vor intra în carantina de 14 zile, obligatorie înainte de startul Australian Open.

Susține 30-0 în noul an

Fă-ți abonament pe un an la 30-0+ până pe 12 ianuarie ca să beneficiezi de oferta bonus a începutului de an rezervată abonaților: 3 perechi de șosete colorate 30-0 cadou care să-ți coloreze ziua. Am prelungit termenul limită cu încă două zile, în limita stocului disponibil de șosete.

Poți să sprijini 30-0 și proiectele noastre și cu o comandă din Shop-ul 30-0. Toate încasările sunt investite în menținerea și dezvoltarea produselor jurnalistice premium ale 30-0 și Lead.ro.

Susține-ne ca să putem face mai mult conținut valoros și să avem un impact mai mare!