Fast
Înapoi în fața fanilor!

România va întâlni Rusia în meciul de baraj pentru calificarea la turneul final al Fed Cup 2020

Treizecizero | 21 august 2019

România urmează să se întâlnească cu Rusia în Fed Cup 2020, într-un meci de baraj jucat într-o singură manșă, care va decide o echipă calificată la turneul final al Fed Cup 2020.

Duelul România – Rusia va avea loc în România, în februarie 2020, într-un oraș și pe o suprafață la alegerea echipei noastre.

Rusia era poate cel mai dificil adversar dintre cele aflate pe lista echipelor care nu au fost cap de serie la tragerea la sorți efectuată astăzi. România a fost cap de serie 3, dar a câștigat apoi tragerea la sorți care a decis echipa-gazdă.

Câștigătoarea se va califica la turneul final al Fed Cup ce se va disputa în aprilie 2020, la Budapesta. Este noul format al competiției care aduce la start 12 echipe. Anterior, Grupa Mondială a Fed Cup implica doar opt echipe.

Dintre cele 12 se știu deja patru: cele două finaliste de anul acesta, Australia și Franța, apoi Cehia, care a primit wild-card, și Ungaria, în calitate de țară-gazdă.

Celelalte opt echipe calificate se vor decide în acest baraj din februarie 2020.

La Budapesta, cele 12 țări vor fi împărțite în patru grupe a câte trei echipe. Câștigătoarele grupelor merg în semifinale, apoi finala. Toate confruntările de la Budapesta se dispută în formatul cel mai bun din trei meciuri (două meciuri de simplu, urmate de dublu). 

Prin comparație, întâlnirile din barajul de calificare – deci și România – Rusia – se vor disputa după formatul obișnuit până acum, de cel mai bun din cinci meciuri.

Despre noul format al Fed Cup și avantajele și dezavantajele lui am scris pe larg AICI.

Celelalte șapte meciuri de baraj din februarie vor fi SUA – Letonia, Belarus – Olanda, Brazilia – Germania, Spania – Japonia, Elveția – Canada, Belgia – Kazahstan și Slovacia – Marea Britanie. Primele țări vor fi gazde. Câștigătoarele merg așadar în turneul final pentru titlu, iar învinsele joacă un alt meci de baraj în aprilie, cu echipele venite din zonele regionale, pentru menținerea în primul eșalon al Fed Cup.

Rusia s-a bazat în 2019 pe jucătoare precum Daria Kasatkina, Anastasia Pavlyuchenkova sau mai nou-venitele Anastasia Potapova, Natalia Vikhlyantseva și Margarita Gasparyan. Retrogradată temporar în grupele regionale, Rusia s-a reîntors în elită după ce a câștigat în aprilie barajul cu Italia (4-0).

Pentru România va fi prima apariție în competiție după dramatica semifinală pierdută contra Franței, în aprilie, la Rouen.

Super hot în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Avem un tricou-stare de spirit 😉

Comandă Grand Slams and Chill din Shop!