Fast
Jelena, out din prima

Roland Garros începe cu zgomot: Jelena Ostapenko, campioana de anul trecut, este eliminată din prima zi a ediției 2018!

Treizecizero | 27 mai 2018
Roland Garros este oferit de

Jelena Ostapenko, deținătoarea titlului Roland Garros, este protagonista – din nou – a unei surprize de proporții la Paris, pentru al doilea an la rând; de data asta, în sens invers. Letona a fost eliminată în prima zi a turneului, învinsă pe Chatrier de ucraineanca Kateryna Kozlova, 7-5, 6-4.

Ostapenko a arătat diferența între tenisul „fără niciun fel de presiune” și tenisul „am-totul-de-pierdut”. Jelena a simțit apăsarea situației inedite în care s-a găsit, aceea de a apăra un titlu de Slam, și asta s-a văzut în jocul ei: a încheiat meciul cu 48 de erori neforțate.

Este a doua oară în Era Open când campioana RG pierde în ediția următoare în turul inaugural, după Anastasia Myskina, în 2005; în total, cinci campioane de Slam au fost eliminate în turul 1 al ediției din anul următor.

Era oricum un meci tricky pentru Jelena; dincolo de presiunea momentului, ea pierduse precedentele două întâlniri cu Kozlova, indicii spre o zi complicată. Însă a fost mai mult decât „complicată”, iar Jelena va ieși acum din Top 10.

„Sunt atât de dezamăgită și pur și simplu furioasă. Aș vrea să dau timpul înapoi”, a spus Ostapenko. „Când am ieșit pe teren am avut această presiune incredibilă. Spectatorii au fost drăguți și m-au susținut mult, așa că am încercat să le arăt că lupt. Dar presiunea a fost foarte mare și am simțit că nu am fost eu pe teren. Cred că am jucat 20 la sută din ce pot”, a completat letona, adăugând că s-a trezit cu o stare proastă și i-a fost greu să o întoarcă. Ostapenko a mai adăugat că accidentarea suferită în meciul cu Sharapova de la Roma i-a afectat pregătirile pentru Paris.

O a doua jucătoare de Top 10, Venus Williams, a pierdut duminică, în prima zi a RG 18, în vreme ce meciul primei românce intrate în concurs, Alex Dulgheru, n-a apucat să se termine din cauza întunericului.

 

 

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar, care vine cu câteva bonusuri:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută! Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de