Fast
Tablou de foc la fete

Roland Garros 2019, tragerea la sorți: Simona Halep, pe parte de tablou cu Naomi Osaka, Serena Williams, Petra Kvitova, debutează în turneu cu Tomljanovic

Treizecizero | 23 mai 2019
Roland Garros este oferit de

O ediție care se anunță palpitantă și spectaculoasă e gata de început: Roland Garros 2019, turneul pe care Simona Halep îl începe în premieră în postura de campioană en-titre își află astăzi tablourile principale de concurs.

Mizele sunt enorme în ambele părți: Simona va căuta să-și apere titlul, iar pe tabloul feminin s-a întâmplat în puține ocazii în istoria recentă ca o campioană să reușească să câștige și al doilea an. Nu îi va fi ușor: va fi urmărită de o sumedenie de contracandidate, fiecare cu argumente solide.

La masculin, Rafael Nadal și Novak Djokovic sunt marii candidați la titlu, fiecare având în față șansa de a face istorie: fie titlul 12 la Paris, fie al doilea Novak-Slam. Dar poate că și ei ar putea fi suprinși de cineva pe parcurs.

Orice se va întâmpla, ne așteaptă o ediție de turneu pe cinste. Una care va avea loc într-o bază modificată dramatic: un Chatrier îmbunătățit, gata să-și primească acoperișul de la anul, o nouă arenă și alte schimbări estetice. Dar despre toate astea vom avea ocazia să discutăm în următoarele două săptămâni, în care vă așteaptă o multitudine de forme de conținut pe 30-0 și 30-0+.

Ce e important de știut de pe cele două tablouri

Tabloul feminin

Simona Halep, favorita 3, deschide cu Ajla Tomljanovic în turul 1. Australianca, numărul 47 mondial, are un bilanț de 7-6 pe zgură anul acesta. Simona a câștigat cele două meciuri anterioare (unul în 2010, cel mai recent la Cincinnati, anul trecut, 4-6, 6-3, 6-3);

-Simona e pe jumătatea superioară de tablou, pe partea lui Naomi Osaka;

-Serena Williams este, de asemenea, pe partea superioară de tablou; Serena, care debutează cu Diatchenko, e pe sfertul de tablou al lui Osaka.

– Sorana Cîrstea debutează cu Petra Kvitova;

-Programul româncelor în turul 1: Simona Halep vs Ajla Tomljanovic, Mihaela Buzărnescu vs Ekaterina Alexandrova, Sorana Cîrstea vs Petra Kvitova, Irina Begu vs Lin Zhu (China)

-Sferturile prognozate, dacă favoritele confirmă capii de serie: Osaka – Barty, Halep – Kvitova, Stephens – Bertens, Kerber – Pliskova;

-Optimile prognozate: Osaka – Keys, Serena – Barty, Halep – Q. Wang, Sabalenka – Kvitova, Bertens – Bencic, Svitolina – Stephens, Sevastova -Kerber, Pliskova – Wozniacki.

-Favorita 1 de pe tabloul feminin, Naomi Osaka, debutează cu Anna Schmiedlova. Ar urma să o întâlnească apoi pe învingătoarea dintre Azarenka și Ostapenko.

-Meciuri tari în primul tur: Ostapenko vs. Azarenka, Svitolina vs. Venus Williams, Sabalenka vs. Cibulkova, Kerber vs Potapova, Yamstremka vs Suarez Navarro.

-Traseul virtual al Simonei. R1: Tomljanovic, R2: Paquet/Linette, R3: Tsurenko/Gavrilova, R4: Q.Wang/Kasatkina, QF: Kvitova/Sabalenka/Buzărnescu, SF: Osaka/Serena, F: Pliskova/Bertens/Sloane Stephens.

https://twitter.com/RamonaToderas/status/1131615270395678724?s=20
https://twitter.com/rolandgarros/status/1131613450688487424?s=20

Tabloul masculin

– Novak Djokovic, favoritul 1, deschide turneul printr-un meci foarte greu pentru un tur 1, cu talentatul polonez Hubert Hurkacz;

– Rafael Nadal deschide cu două meciuri succesive cu jucători veniți din calificări;

– Roger Federer, care revine la Paris după trei ani de absență, debutează cu Lorenzo Sonego;

– Dominic Thiem, favoritul 4, joacă cu Tommy Paul în turul 1.

– Marius Copil joacă vs Benoit Paire în turul întâi; Marius e pe jumătatea de tablou a lui Nadal;

– Sferturile de finală, dacă favoriții confirmă capii de serie: Novak Djokovic – Alexander Zverev, Dominic Thiem – Juan Martin Del Potro, Roger Federer – Stefanos Tsitsipas, Rafael Nadal – Kei Nishikori;

https://twitter.com/rolandgarros/status/1131618296829227008?s=20

Articolul se actualizează cu rezultatele tragerii la sorți.

***

Pregătește-te pentru Roland Garros! Viață de Slam, tricou de Slam!

Ne începem anul cu nopțile trăite pe ora de Melbourne, ne trăim primăvara fremătând pe zgura de la Paris, ne organizăm vara în jurul tenisului pe iarba de la Londra și ne începem toamna cu gândul la New York. Ne facem vacanțele și programul în funcție de ele, le iubim și le purtăm peste tot.

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!


Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de