Fast
Simona e în jumătatea mai bună

Roland Garros 2017, tragerea la sorți: Simona Halep se revede cu Cepelova, e pe jumătatea Pliskovei

Treizecizero | 26 mai 2017

Tragerea la sorți a fetelor: 

– Jumătățile de tablou: Kerber și Muguruza sunt în partea de sus, Halep și Pliskova, în cea de jos

– Optimile posibile: Kerber – Kvitova, Kuznetsova – Wozniacki, Muguruza – Mladenovic Cibulkova – Venus (partea superioară), Halep – Vesnina, Svitolina – Keys, Konta – Radwanska, Pliskova – Pavlyuchenkova (partea de jos)

– Simona Halep debutează cu Jana Cepelova, cea în fața căreia pierdea în primul tur la Wimbledon 2015.

– Cu cine joacă româncele în primul tur: Monica Niculescu – Anett Kontaveit, Sorana Cîrstea – Shuai Peng, Patricia Țig  – Anastasia Pavlyuchenkova, Irina Begu – Mariana Duque Marino

Primele idei, la cald:

– Într-un turneu oricum foarte deschis, Simona a fost ferită de sorți de numele puternice rămase. Muguruza, Kuznetsova și Mladenovic sunt toate în partea de sus a tabloului, la fel ca și cunoștințe mai vechi, precum Stosur sau Lucic-Baroni; drumul Simonei îl are ca principal obstacol pe Carla Suarez Navarro, dar în condițiile în care glezna ei va rezista, e un traseu gestionabil pentru cea mai bună jucătoare de pe zgură din acest sezon.

– Până acolo, însă, debutul ei va readuce amintiri mai vechi. Jana Cepelova apare ocazional la ocazii mari ca să strice socotelile unor jucătoare cu pretenții, cum i-a făcut chiar și Simonei, la un Wimbledon 2015 la care românca ajunsese cu o încredere la pământ. E al treilea Slam la care se văd cele două. Un an mai devreme, la US Open, Simona câștigase ușor.

– Șanse bune și pentru Sorana Cîrstea, care-i în semifinale la Nurnberg și care se găsește în același sfert de tablou. Sori va trebui să gestioneze însă un tur 1 complicat, cu Shuai Peng, veterana chineză care a avut și ea un traseu bun săptămâna aceasta, la Strasbourg.

– Irina Begu are un meci tricky în primul tur, cu o veterană care poate face zile fripte pe zgură, Mariana Duque-Marino. Irina e în sfertul patru de tablou, în preajma Pliskovei, și ar putea-o revedea pe Vandeweghe în turul al doilea, în reeditarea acelui epic de anul trecut de la Paris.

– Monica Niculescu își continuă ghinionul cu un meci greu; ea o va întâlni pe Anett Kontaveit, în formă foarte bună în ultimele luni. Ca și cum n-ar fi de ajuns, în cazul unei victorii, Moni ar urma s-o întâlnească, foarte probabil, pe Garbine Muguruza în turul al doilea.

– Ana Bogdan își va afla adversara ulterior.

– Apropo de Muguruza, campioana en-titre va avea un debut atractiv pentru public, contra campioanei din 2010. Francesca Schiavone e la ultimul ei Roland Garros.

– Notabil de greu traseul lui Angie Kerber, oricum departe de a fi în largul ei pe zgura de la Paris. Favorita 1 deschide cu Makarova în turul 1, apoi ar putea-o vedea pe Vinci, în turul al treilea. Sam Stosur e, de asemenea, în secțiunea lui Kerber.

– Petra Kvitova a confirmat că va juca Roland Garros. Petra revine astfel în tenis după agresiunea căreia i-a căzut victimă în propria locuință.

Tragerea la sorți de pe tabloul masculin:

– Jumătățile de tablou: Murray și Wawrinka în partea de sus, Djokovic și Nadal, în cea de jos.

– Sferturile posibile:  Murray – Nishikori, Wawrinka – Cilic, Raonic – Nadal, Thiem – Djokovic

– Optimile posibile: Murray – Berdych, Zverev – Nishikori, Wawrinka – Monfils, Tsonga – Cilic, Raonic – Dimitrov, Sock – Nadal,  Thiem – Goffin, Pouille – Djokovic

Primele idei, la cald:

– Djokovic și Nadal sunt, încă o dată, pe aceeași jumătate. De asemenea, Dominic Thiem rămâne în preajma acestora pe tablou.

– Posibilul traseu al lui Rafa Nadal: R1: Paire, R2: Troicki, R3: Simon, R4: Sock, QF: Raonic, SF: Djokovic, F: Murray

– Posibilul traseu al lui Novak Djokovic: R1: Granollers, R2: Tipsarevic, R3: M. Zverev, R4: Pouille, QF: Thiem, SF: Nadal, F: Murray.

– Meciuri interesante în turul întâi: Verdasco – Zverev, Kyrgios – Kohlschreiber, Fognini – Tiafoe

Articol în curs de actualizare.