Fast
Roger trece în semifinalele IW

Roger Federer este cel care rămâne în picioare din sfertul de tablou de vis de la Indian Wells. Kyrgios s-a retras înainte de meci

Camelia Butuligă | 17 martie 2017

Update:

Nick Kyrgios s-a retras din turneu, acuzând o stare de rău. „La această fază, credem că este vorba de o indigestie, mă rog să nu fie vorba de mai mult de atât. După o noapte în care n-am dormit deloc pentru că mi-a fost rău, nu mi-a mai rămas nicio urmă de energie, iar ca să pot juca împotriva unui mare campion precum Roger trebuie să fiu la nivelul cel mai bun ca să am o șansă. Nu am luat decizia ușor, acestea sunt meciurile pentru care ne antrenăm, dar nu sunt într-o stare care să-mi permită să ies pe teren. Îmi cer scuze fanilor”, a transmis Kyrgios, într-un comunicat.

Australianul îi învinsese pe Zverev și pe Djokovic în meciurile anterioare, iar după victoria lui Federer cu Nadal, confruntarea lor, abia a doua dintre cei doi, era așteptată cu mare interes.

Federer se califică în semifinale, unde îl așteaptă pe învingătorul dintre Kei Nishikori și Jack Sock. Elvețianul e „supraviețuitorul” de pe un sfert de tablou care i-a cuprins pe Djokovic, pe Nadal, pe Del Potro, pe Kyrgios sau pe Zverev.

Cealaltă semifinală îi opune pe Stan Wawrinka și Pablo Carreno Busta.

Dacă nu ne vom putea distra cu meciul, ne putem distra însă cu reapariția The Backhand Boys 🙂 Federer, Dimitrov și Tommy Haas, noul director al turneului de la Indian Wells, cântă din nou de mama focului, după ce au devenit virali în prima lor încercare. Cei trei au și un invitat surpriză.

 

Articolul inițial:

În seara asta avem pe meniu o delicatesă chiar de la aperitiv: Federer se întâlnește cu Kyrgios în primul meci al sesiunii de zi. E interesant de văzut dacă Federer va reuși să desfacă serviciul lui Kyrgos, impenetrabil până acum. Djokovic a eșuat dramatic: au fost puncte în care se ducea în direcția opusă, atât de greu i-a fost să-l citească. De obicei, în ciuda reverului cu o mână spre care majoritatea adversarilor i-a servit, Federer n-a avut probleme în a demonta serviciile mari de-a lungul carierei sale (Roddick, Karlovic, Isner). Să vedem dacă va putea face contra lui Kyrgios ce n-au putut face returneuri mai de meserie, ca Djokovic și Rafa. Felul dominant în care își lovește anul acesta reverul, mai ales la retur, ar trebui să-i dea motive de încredere. Întrebat despre primul lor meci, pierdut acum doi ani la Madrid, Federer a spus că a fost diferit, în primul rând datorită suprafeței, și că principala lui tactică, la fel ca în orice meci, este să-și facă propriul serviciu: ”Apoi, dacă nu reușesc să fac break și ajungem în tiebreak, asta e. Jucăm tiebreak, ” a spus el, cu subînțelesul că in tiebreak se poate întâmpla orice, ambii jucători pornind de la zero.

De partea lui, Kyrgios a vorbit la conferința de după meciul pierdut la dublu despre faptul că Federer este ”unul dintre cei mari” și-i admiră jocul, deși nu a fost printre idolii săi. ”Îmi plăceau jucători ca Monfils și Tsonga, pentru că făceau spectacol”. E ușor să vezi asemănările în acest sens dintre ei și Kyrgios, care aruncă periodic mingi cu schepsis care îi fâstâcesc pe adversari. Federer însă este celebru pentru cât de puțin îl impresionează aceste tactici (vezi meciurile lui contra lui Paire sau Tomic). Dacă va fi să-l bată, Kyrgios va trebui să-l bată ”fair and square” cu lovituri solide, nu să vândă castraveți grădinarului. Nu că m-ar deranja să văd o bătălie între SABR-ul lui Federer și tweenerurile obraznice ale lui Nick; dimpotrivă.

Celălalt sfert al serii este între Jack Sock și Kei Nishikori, care au ajuns aici tiptil, la adăpostul zgomotului făcut de vecinii care se sfâșâiau în ”sfertul morții”. Kei a fost foarte atipic, în sensul că  și-a executat scurt rivalii, iar Sock își ia examenul de maturitate și la simplu după succesul de anul trecut de la dublu. Până acum are doar meciuri de trei seturi și l-a scos pe Dimitrov pe parcurs. Contrast frumos de stiluri și programat la o oră rezonabilă, al doilea după Federer-Kyrgios.