Fast
Ireal meci, ireal Rafa

Rafael Nadal câștigă cu Dominic Thiem într-un meci istovitor, nou candidat la meciul anului, merge în semifinalele US Open!

Treizecizero | 5 septembrie 2018
US Open este oferit de

La patru ore și 49 de minute de la startul meciului, la 2.03 dimineața în New York, după zeci și zeci de schimburi epuizante, Dominic Thiem a ratat smash-ul la un excelent lob defensiv al lui Rafa, iar cel mai lung meci al turneului își vedea sfârșitul. După cinci seturi spectaculoase, Rafa Nadal a izbândit din nou, depășindu-și rivalul și prietenul austriac în prima lor confruntare pe o suprafață alta decât zgura. Le-a luat zece meciuri ca să ajungă pe hard, dar cei doi au făcut așteptarea să merite, oferind unul dintre meciurile anului.

După ce trecuse deja printr-un meci de patru ore, cel de patru seturi cu Khachanov, Nadal rezistă cu bine la un altul, așa cum a făcut-o de atâtea ori în cariera lui; chiar dacă acesta a început cu un 0-6, abia a 5-a oară în cariera spaniolului când pierde la zero un set întâi. A fost 0-6, 6-4, 7-5, 6-7, 7-6 pentru Nadal, care merge în semifinale. Îl așteaptă acolo Juan Martin Del Potro, într-o reeditare a semifinalei de anul trecut. Del Potro a trecut într-o căldură cruntă de John Isner, în patru seturi, 6-7, 6-3, 7-6, 6-2, calificându-se în a treia sa semifinală la New York; e doar a doua oară în cariera argentinianului când face două semifinale de Slam în același sezon. Data trecută când s-a întâmplat a câștigat titlul la US Open, în 2009.

„Există întotdeauna pasiunea care te ajută  să mergi mai departe. Dar trebuie să spun că îmi pare tare rău pentru Domi după acest meci. E un prieten foarte bun și cred că va mai avea șansa lui în viitor. Are o atitudine grozavă și asta e tot ce contează, are tot ce-i trebuie”, a spus Nadal, pe teren.

„Am suferit mult azi, acesta e cuvântul potrivit. O luptă extraordinară. Condițiile au fost foarte grele. Umiditate mare. Pentru mine a fost un început de meci foarte greu”, a completat liderul mondial.

„Meciul acesta va rămâne blocat în mintea mea pentru totdeauna. Tenisul e crud, acest meci nu merita să aibă un învins. Dar așa-i tenisul, iar el a făcut un punct mai mult decât mine”, a spus Dominic la conferința de presă.

De fapt, Thiem a încheiat meciul câștigând cu cinci puncte mai mult decât Nadal, 171 la 165, dar cu siguranță că și-ar dori înapoi acel smash din tiebreak, la mingea de meci a lui Rafa. Austriacul a adunat 74 de lovituri direct câștigătoare (55 Nadal) și 18 ași (3 Rafa). Nadal a câștigat 36 din 56 la fileu, în vreme ce Thiem a luat 18 din 30 de urcări la fileu.

În ciuda eliminării, acest US Open se anunță un potențial moment de breakthrough pentru Thiem, care a avut probleme în a-și găsi jocul pe hard până acum. A reușit aici primul sfert de finală la un Slam, altul decât Roland Garros (unde are două semifinale și o finală). Și nu i-a lipsit mult pentru o victorie imensă în meciul de azi.

Este a 29-a calificare într-o semifinală de Slam pentru Nadal, care urcă astfel pe locul 4 în topul all-time, după Federer (43), Djokovic (32) și Connors (31).

Înainte de meciul celor doi, Serena Williams a învins-o pe Karolina Pliskova, 6-4, 6-3 revenind în semifinalele US Open, unde o va întâlni pe Anastasija Sevastova. Campioana de la București a eliminat-o pe Sloane Stephens, deținătoarea titlului, 6-2, 6-3. Celelalte sferturi de finală se joacă azi.

 

***

Lansare NOUĂ de la 30-0! Aproape SOLD-OUT

Tricoul „N-o să”, inspirat de Simona Halep, despre cum să folosești negativitatea ca motivație suplimentară

Un tricou cu un design ultramodern, care transmite un mesaj puternic. Inspirat de titlul câștigat de Simona Halep la Roland Garros, „N-o să” este tricoul care nu mai are nevoie de nicio explicație. Când toată lumea îți spune că n-o să reușești, ambiționează-te și arată-le că se înșală. Apoi inspiră-i pe alții!

Atenție: PRECOMANDĂ! Livrări din 5 septembrie

Precomandă tricoul „N-o să” de aici.

Articolele 30-0 sunt susținute de