Fast
Melbourne Summer Series începe

Tragerea la sorți | Primele adversare ale româncelor în turneele WTA 500 de la Melbourne

Treizecizero | 29 ianuarie 2021

Vara australiană de tenis poate să înceapă. Și va începe în niște circumstanțe neobișnuite și istorice. Aproape 300 de jucători vor lua parte la seria de turnee premergătoare Australian Open; trei turnee WTA și două ATP sunt înghesuite la Melbourne înainte de startul primului turneu de Grand Slam al anului.

Primele două turnee WTA din cele trei programate și-au stabilit deja tablourile. Ambele sunt turnee WTA 500, ambele au tablouri de 54 de locuri la simplu, respectiv, 28 la dublu.

Avem cinci românce pe cele două tablouri de simplu; patru dintre ele vor participa la Gippsland Trophy, iar cealaltă, la Yarra Valley Classic. Meciurile de pe tablourile ambelor turnee vor începe duminică, 31 ianuarie.

Gippsland Trophy – Simona Halep e cap de serie 1

Simona Halep este în fruntea listei de participante la acest turneu; numărul doi mondial va debuta în sezonul 2021 direct în turul al doilea, contra învingătoarei dintre americanca Whitney Osuigwe (162) și rusoaica Anastasia Potapova (101). Simona nu a mai jucat cu niciuna dintre cele două.

Pe partea ei de tablou, alți capi de serie importanți sunt Iga Swiatek (6), cu care s-ar putea reîntâlni în sferturile de finală pentru prima oară de la meciul lor de la Roland Garros, Arina Sabalenka (4), cea care aduce aici o serie de 15 victorii consecutive, sau Karolina Muchova (8), potențiale adversare în semifinale. În jumătatea de jos a tabloului le regăsim pe Naomi Osaka (2), Elina Svitolina (3) sau Elise Mertens (7).

Alte trei românce sunt pe acest tablou. Pe partea de sus, Mihaela Buzărnescu se va întâlni cu Daria Kasatkina (0-1 în H2H). În jumătatea a doua a tabloului, Irina Begu va debuta cu favorita 11, Saisai Zheng (0-2 în H2H), iar Patricia Țig va juca prima oară în carieră cu Timea Babos.

Yarra Valley Classic – Ana Bogdan e singura româncă

În celălalt turneu WTA al săptămânii, Ana Bogdan o va întâlni în primul tur pe rusoaica Kamilla Rakhimova (19 ani, locul 156 WTA). O victorie i-ar oferi Anei o întâlnire în runda a doua cu Ashleigh Barty, favorita 1 a turneului.

Alte nume importante pe acest tablou: Karolina Pliskova, Serena Williams, Petra Martic (în jumătatea de sus), Sofia Kenin, Garbine Muguruza, Petra Kvitova (în jumătatea de jos).

Cine joacă la dublu

Pe tablourile de dublu, româncele sunt programate astfel:

Gippsland Trophy
Halep
/ Gavrilova – Bencic/Strycova
Begu / Wang – Siegemund / Zvonareva
Buzărnescu / Cornet – Ninomiya / Voracova
Niculescu / Țig – Garcia / Podoroska

Yarra Valley Classic
Raluca Olaru / Andreea Mitu
– Rus / Zidansek

Un al treilea turneu WTA va începe de miercuri

Organizatorii Melbourne Summer Series au reușit să adauge pe lista turneelor organizate în aceste zile încă un eveniment, pe ultima sută de metri. Va fi tot un turneu WTA 500, dedicat exclusiv jucătoarelor care au trebuit să treacă prin carantina dură. Tabloul Grampians Trophy va fi exclusiv de simplu, de 28 de jucătoare, iar meciurile vor începe de miercuri. A fost gândit așa pentru a le oferi acestora câteva zile de recuperare și reintrare în ritmul de meciuri, precum și un nivel competițional egal.

Bianca Andreescu va fi favorită 1, în ceea ce va fi primul ei turneu de la WTA Finals 2019 încoace. Printre participante se va număra și Sorana Cîrstea, iar alte nume importante sunt Angelique Kerber, Elena Rybakina, Victoria Azarenka, Sloane Stephens sau Belinda Bencic.

Lista completă a evenimentelor din Melbourne Summer Series

Adelaide, A day At the Drive (turneu demonstrativ), vineri, 29 ianuarie
Melbourne, Yarra Valley Classic (turneu WTA 500), 31 ianuarie – 5 februarie
Melbourne, Gippsland Trophy (turneu WTA 500), 31 ianuarie – 5 februarie 
Melbourne, Great Ocean Road Open (turneu ATP 250), 1 februarie – 7 februarie
Melbourne, Murray River Open (turneu ATP 250), 1 februarie – 7 februarie
Melbourne, Grampians Trophy (turneu WTA 500), 3 februarie – 7 februarie
Melbourne, ATP Cup (competiție pe echipe), 2-6 februarie
Australian Open, Grand Slam, 8-21 februarie



Susține jurnalismul 30-0 în noul an

Fă-ți abonament pe un an la 30-0+ ca să susții 30-0 și proiectele noastre și ai acces la conținut exclusiv, dedicat abonaților – plus alte surprize!

Toate încasările sunt investite în menținerea și dezvoltarea produselor jurnalistice premium ale 30-0 și Lead.ro.

Poți să sprijini 30-0 și proiectele noastre și cu o comandă din Shop-ul 30-0.

Susține-ne ca să putem face mai mult conținut valoros și să avem un impact mai mare!