Fast
Daily Recap

Florin Mergea aduce prima victorie românească pe un tablou principal în 2021; Pliskova pierde la o jucătoare de Top 300

Radu Marina | 9 ianuarie 2021

Profită de o reducere de început de an în Shop-ul 30-0, valabilă la tricouri, șosete colorate, publicații, totebags și bundle-uri! Ai 30 la sută discount la orice comandă plasată până pe 15 ianuarie. Ca să beneficiezi de discount, folosește codul de voucher START. Cumpărături plăcute!

Karolina Pliskova nu are startul de sezon obișnuit, e învinsă de Anastasia Gasanova, o debutantă în circuitul WTA 

În tenisul ultimilor ani, e tot mai complicat să cataloghezi un rezultat drept surpriză. Nu e și cazul rezultatului de azi din turul al doilea de la Abu Dhabi, care o are protagonistă pe Karolina Pliskova, numărul 6 mondial și favorita a treia a turneului – cu siguranță, e o surpriză masivă la început de an. 

Anastasia Gasanova, o rusoaică în vârstă de 21 de ani, clasată pe locul 292 mondial și aflată la primul său tablou principal WTA din carieră, a învins-o pe cehoaică cu 6-2, 6-4, într-o întâlnire care a durat puțin peste o oră de joc. Pliskova s-a aflat la conducerea partidei doar o singură dată, în setul doi și a încheiat meciul cu aproape 30 de erori neforțate, de două ori mai multe decât ale adversarei.  

Gasanova, care vine din calificări (cu minge de meci salvată în finala calificărilor) și a obținut prima ei victorie WTA cu Mona Barthel zilele trecute, reușește acum să-și treacă în cont prima victorie vs Top 10 încă de la prima încercare. Anterior, cel mai bun rezultat al ei era un succes la numărul 142 mondial. 

În partea cealaltă, Pliskova, coordonată în acest început de sezon de Sascha Bajin, ar putea avea suficiente motive de dezamăgire sau măcar semne de întrebare. Însă nu trebuie să uităm că vorbim de un sezon atipic și ne aflăm abia la începutul lui. Pliskova, care a început de fiecare dată puternic în ultimii ani (titlu Brisbane în 2017, semifinale Brisbane în 2018, titlu Brisbane și semifinale AO în 2019, titlu Brisbane în 2020) se vede acum eliminată încă din turul doi la Abu Dhabi – prima ei înfrângere din 2013 încoace în fața unei jucătoare clasate în afara topului 200 mondial. 

Optimile de finală de la Abu Dhabi (WTA 500)

Sofia Kenin – Yulia Putintseva (prima întâlnire)
Maria Sakkari – Garbine Muguruza (prima întâlnire)
Aryna Sabalenka – Ons Jabeur (0-1 în H2H)
Daria Kasatkina – Elena Rybakina (1-0)
Martha Kostyuk – Tamara Zidansek (prima întâlnire)
Sara Sorribes Tormo – Anastasia Gasanova (prima întâlnire)
Paula Badosa – Veronika Kudermetova (0-1)
Elina Svitolina – Ekaterina Alexandrova (1-0)

Florin Mergea e primul jucător din România care câștigă un meci pe tabloul principal în noul sezon

Cu doar patru turnee jucate în 2020 (dintre care o semifinală la Koblenz și o finală la Pau – ambele turnee ATP Challenger), Florin Mergea și-a început noul sezon în Antalya (ATP 250) cu o victorie, alături de elvețianul Luca Margaroli. 

Florin, clasat pe locul 155 mondial în clasamentul ATP de dublu, și Margaroli, 141 ATP la dublu, i-au învins pe frații Sabanov, Matej și Ivan, 6-4, 7-5, și s-au calificat astfel în sferturile de finală ale turneului Antalya Open.

Aceasta este prima victorie pe care Florin o obține pe tabloul principal de dublu al unui turneu ATP după aproape trei ani, ultima fiind obținută în februarie 2018, la Marseille Open. 

După acel moment, Florin a ieșit din Top 100, și mai apoi Top 600, din cauza mai multor probleme fizice, care au necesitat inclusiv intervenții chirurgicale. În 2019, el a luat-o de la zero, cu participări în turnee ITF de 25K, având alături diverși parteneri (Frank Dancevic, Julian Lenz, Michal Dembek), și-a făcut un clasament suficient de bun cât să-i permită să evolueze în turnee challenger. Ca pe urmă să obțină câteva rezultate solide în circuitul ATP Challenger – cinci semifinale, trei titluri – , care l-au apropiat de revenirea în top 100 ATP. Pentru un loc în semifinale, Mergea și Margaroli îi vor avea ca adversari pe italienii Salvatore Caruso și Andrea Vavassori. 

Antalya Open și Delray Beach (ATP)

-David Goffin, favoritul 2 la turneul Antalya Open, a fost primul jucător calificat în sferturile de finală: 6-0, 6-2 cu Nicola Kuhn. În primul tur, în meciul cu Pierre Hugues Herbert, belgianul a revenit de la 3-6, 4-5 (15-40), a salvat cinci mingi de meci și nu s-a mai uitat apoi în urmă: 7-5, 6-0 în ultimele două seturi. 

-Lui Goffin i s-au alăturat în sferturile de finală Nikoloz Basilashvili, care a rupt seria de nouă înfrângeri consecutive, Alex de Minaur (cei doi se vor lupta pentru un loc în semifinale) și Stefano Travaglia (îl întâlnește în sferturi pe Goffin). 

-La Delray Beach, au avut loc azi-noapte meciurile din primul tur. Sam Querry (victorie cu Mackenzie McDonald), Ivo Karlovic (victorie cu Pablo Andujar), Frances Tiafoe (victorie cu Donald Young), Cameron Norrie, Tommy Paul sau Sebastian Korda sunt printre câștigători. Cristian Garin, John Isner, Adrian Mannarino și Hubert Hurkacz sunt favoriții principali și sunt direct calificați în turul doi. 

Susține 30-0 în noul an

Fă-ți abonament pe un an la 30-0+ până pe 12 ianuarie ca să beneficiezi de oferta bonus a începutului de an rezervată abonaților: 3 perechi de șosete colorate 30-0 cadou care să-ți coloreze ziua. Am prelungit termenul limită cu încă trei zile, în limita stocului disponibil de șosete.

Poți să sprijini 30-0 și proiectele noastre și cu o comandă din Shop-ul 30-0. Toate încasările sunt investite în menținerea și dezvoltarea produselor jurnalistice premium ale 30-0 și Lead.ro.

Susține-ne ca să putem face mai mult conținut valoros și să avem un impact mai mare!