Fast
Al cincilea Slam începe

Se întorc absenții: Nole, Serena, Vika, Sveta. Patru lucruri de urmărit la Indian Wells 2018

Radu Marina | 7 martie 2018

Cel mai important turneu din lume care nu e Slam, în viziunea multora, începe azi cu primele meciuri de pe tabloul feminin – jumătatea de sus, cea a Simonei, deschide balul -, băieții pornind și ei de mâine. Sunt multe subiecte faine pe care Indian Wells le propune sau le va produce; înainte de start, acestea sunt esențialele:

https://twitter.com/BNPPARIBASOPEN/status/971455688563027968

Serena Williams revine în circuit. Mâine, Serena Williams va reveni oficial în circuitul WTA după mai bine de un an de zile. Primul ei pe puncte WTA de la Australian Open 2017 încoace va fi împotriva Zarinei Dyias, pe care a mai învins-o de două ori până acum. Cu obiective mari pentru acest an, dar așteptări moderate la Indian Wells și Miami, Serena spune că se simte pregătită de revenire: ,,Știu că încă nu sunt, poate, la cel mai bun nivel al meu, dar pe zi ce trece mă simt mai bine și simt că mă îmbunătățesc. Dacă nu sunt gata acum, nu voi fi gata niciodată. Eu simt că în două luni voi ajunge la cel mai bun nivel. Trebuie să încep de undeva pentru că nu vreau să mai stau pe margine și să mă gândesc la asta.”

Novak Djokovic, Victoria Azarenka, Svetlana Kuznetsova – alte reveniri relevante. După intervenția chirurgicală minoră suferită la începutul lunii februarie, Novak Djokovic și-a schimbat planurile (inițial, planul vehiculat era ca revenirea să se petreacă în sezonul de zgură), hotărând să participe la Indian Wells, unde e favorit 10.

Tot după o operație revine și Svetlana Kuznetsova. Sveta nu a mai jucat niciun meci oficial din septembrie 2017 încoace, după o accidentare la încheietura stângă, pentru care a avut nevoie de operație. Primul ei meci va fi cu învingătoarea meciului Aryna Sabalenka – Varvara Lepchenko. Într-un interviu recent, Kuznetsova spunea că operația a avut loc în Belgia, după mai multe sfaturi pe care le-a primit de la Belinda Bencic și Kim Clijsters, și ele cu un istoric de probleme la încheietură. Despre revenirea după o pauză lungă, Sveta mărturisea că în această fază a carierei e foarte diferit totul: “Când am început m-am simțit plină de energie și îmi doream să mă antrenez. După primul antrenament m-am simțit moartă de oboseală. În astfel de momente îți dai seamă că e mai dificil să reintri în formă, cu cât ești mai în vârstă. Am încercat să îmi ajustez perioadele de antrenament, încercând să-mi dau seama cum e mai bine pentru corpul meu, ce anume funcționează și ce nu.”

Vika Azarenka este și ea pe tabloul principal și va juca, în fine, primul ei meci de la Wimbledon 2017 încoace. După trei starturi false (Auckland, Australian Open, Doha), Vika va juca primul meci cu Heather Watson. Încă nu se știe care va fi programul ei pentru restul sezonului, sau dacă va participa și la Miami. Procesul de custodie care a ținut-o departe de circuit și i-a adus atâtea probleme încă nu e finalizat, dar se apropie de final.

Lupta pentru locul 1. Simona Halep este bine poziționată în păstrarea locului 1 și după Indian Wells. Pentru a avea vreo șansă la poziția de lider, Caroline Wozniacki trebuie să ajungă în finală, iar în cazul în care Simona trece de turul doi, atunci daneza trebuie să câștige titlul. În situația în care Simona și Wozniacki se întâlnesc în finală, Halep va rămâne lider mondial.

În ATP, Roger Federer trebuie să câștige patru meciuri – să ajungă în semifinale, așadar – pentru a rămâne pe locul 1. Elvețianul apără punctele pentru titlul de anul trecut și poate fi depășit de Rafa, chiar dacă spaniolul a anunțat că nu va participa la Indian Wells și Miami.

Jucători în formă de urmărit. Petra Kvitova este jucătoarea momentului în circuitul WTA, după cele două titluri consecutive câștigate la Sankt Petersburg și Doha, seria de 13 meciuri fără înfrângere și cele șase victorii vs. top 10. Condițiile de la Indian Wells nu sunt însă tocmai cele preferate de ea, cel mai bun rezultat aici fiind sferturi de finală, dar forma pe care o traversează o face destul de periculoasă. Pe tabloul masculin, discuțiile se învârt în jurul lui Roger Federer, care e favorit cert și are în spate o serie de 12 victorii consecutive.

Meciuri notabile în primul tur:  Maria Sharapova – Naomi Osaka; Victoria Azarenka – Heather Watson; Serena Williams – Zarina Diyas; Sorana Cîrstea – Monica Niculescu, Samantha Stosur – Lauren Davis; Gilles Simon – Pierre Hugues Herbert; Alex de Minaur – Jan Lenard Struff; Taylor Fritz – Reilly Opelka.

***

Shop-ul 30-0

30 la sută OFF între 1-8 martie pentru orice tricou pentru femei

Între 1-8 martie, primești 30 la sută reducere în Shop pentru produsele dedicate femeilor din Shop-ul Treizecizero. Adică tricouri, dar și orice bundle sau produs de print* (*excepție).

Folosește codul WOMEN30LOVE în căsuța „Aplică cupon” și primești reducerea.

Plus: fiecare doamnă sau domnișoară care face o comandă în această perioadă primește un cadou!

Cumpără aici!