Patrick Mouratoglou: „Am așteptări mult mai mari de la mine, îmi asum responsabilitatea”

Treizecizero | 27 mai 2022
Roland Garros este oferit de

Încă de aseară, când conferința de presă a Simonei Halep a întârziat mult, apoi a fost amânată cu o oră, puteam fi siguri că ceva n-a fost în regulă în meciul ei cu Qinwen Zheng. Văzusem asta și pe teren, unde starea SImonei s-a deteriorat brusc.

Dar când Simona a ajuns la discuția cu jurnaliștii, am primit și explicația: ea a avut un atac de panică. La care n-a știut cum să reacționeze. Simona a vorbit pe larg despre experiența asta, a făcut-o zâmbind, bucuroasă că totul a trecut.

La scurt timp după interviul ei de la Roland Garros, a venit și reacția lui Patrick Mouratoglou. Antrenorul Simonei a scris (pe Instagram) că își asumă responsabilitatea pentru rezultatele sub așteptări din acest start de parteneriat: „Sunt rezultate insuficiente pentru cineva de calibrul Simonei Halep și îmi asum responsabilitatea. E o persoană dedicată în întregime, motivată, dă tot ce are pentru fiecare minge. E o campioană. Palmaresul ei vorbește de la sine. Am așteptări mult mai mari de la mine și vreau să-mi cer scuze fanilor ei, care au fost mereu foarte aproape de noi”.

E un semn că nu doar Simona simte presiunea noilor ei așteptări, dar și Patrick Mouratoglou. Care, după ani buni de experiență la nivelul de sus, știe și când sau cum să comunice pentru a mai scutura din tensiunea acumulată.

A făcut-o acum și public, iar Simona a simțit să răspundă la fel, tot într-o postare pe Instagram. Întâi, ea a mulțumit fanilor pentru sprijin și pentru susținere; și a spus că vrea să împărtășească sentimentele ei cu oamenii cărora le pasă.

„În general, nu sunt o persoană dramatică și sper că nu par așa scriind aceste cuvinte“, a început ea.

„Ultimele 18 luni au fost foarte dure, emoțional și fizic. După ce am pierdut la Doha, mesajul meu către oamenii foarte apropiați a fost că nu mai pot, că am terminat cu tenisul. Dar, cumva, mi-am recăpătat dorința, am început să simt din nou dragostea pentru tenis și am decis să muncesc din greu și să fac schimbări semnificative. Sunt foarte mândră de mine pentru tot ce am făcut în ultima vreme. Nu am putut face asta decât cu ajutorul lui Patrick și vreau să-i mulțumesc că a fost alături de mine.

Rezultatele sunt dureroase, desigur, deoarece așteptările sunt mari. Sunt câștigătaore de Slam, sunt fostă număr 1 și lumea se așteaptă să câștig. Dar nimic nu ar trebui luat de-a gata (for granted). Pentru a putea atinge din nou cel mai înalt munte din tenis, am nevoie de timp și de multă muncă grea. Nu îmi stă în caracter să renunț, așa că mâine este o nouă zi și voi fi gata să încep din nou!“

Simona a încheiat spunând că acum știe cum este să ai un atac de panică. „Nu este ușor de manevrat, dar am trecut peste asta acum și deja zâmbesc!“

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de