Fast
Șapte victorii la rând

Patricia Țig merge în turul al treilea la Roland Garros, o învinge pe Christina McHale pentru cel mai bun rezultat al carierei în Slamuri

Treizecizero | 1 octombrie 2020
Roland Garros este oferit de

Perioada excelentă a Patriciei Țig continuă: după titlul la Istanbul, Pati își continuă parcursul la Roland Garros cu o nouă victorie în două seturi: ea a învins-o, 6-4, 6-3, pe americanca Christina McHale, reușind astfel să se califice în turul al treilea la un Grand Slam pentru prima dată în carieră.

Pati, care traversează poate cel mai bun moment al carierei, ajunge astfel la șapte victorii consecutive.

Patricia o va întâlni în turul următor pe învingătoarea dintre Elena Rybakina și Fiona Ferro, meci programat în această seară. Dacă va fi Rybakina, ar fi rejucarea finalei de la București de anul trecut.

Patricia a pornit foarte bine meciul, făcând un break pe care l-a consolidat după un game pe propriul serviciu care a durat 12 minute, pentru 4-1. Efortul s-a lăsat cu o ușoară scădere de ritm; McHale a revenit și a egalat la 4, dar Patricia a jucat atentă serviciul următor și s-a agățat de game-ul al zecelea, făcând break-ul și luând primul set.

Românca a continuat să se afle la controlul meciului și în setul secund, obținând de multe ori puncte prețioase atunci când a mers pe reverul americancei, strategie care s-a dovedit câștigătoare.

Calificarea în turul al treilea va adăuga noi puncte prețioase în clasamentul Patriciei, unul în continuă îmbunătățire în ultimele luni; Pati urmează să urce până în preajma locului 53.

Citește mai multe despre victoria Patriciei aici.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de