Fast
Nou career-high pentru Pati

Patricia Țig continuă victoriile clare, reușește calificarea în a doua semifinală a sezonului

Treizecizero | 11 septembrie 2020

Bucură-te de US Open așa cum se cuvine, echipat corespunzător! Pe durata US Open, ai parte de o reducere grozavă în Shop-ul 30-0, valabilă la șosetele colorate! Primești 40 la sută discount dacă folosești codul de voucher MUSTHAVESOCKS.

Plasează-ți comanda AICI.

După victoriile solide cu Olga Danilovic și Misaki Doi, Patricia Țig a învins-o și pe favorita 2 a turneului WTA de la Istanbul, suedeza Rebecca Peterson. A fost o altă victorie impresionantă și expeditivă pentru Patricia, 6-3, 6-1, în o oră și 26 de minute.

Pati reușește astfel calificarea în cea de-a doua semifinală a sezonului, după cea reușită pe hard, în februarie, la Hua Hin.

Cu atât mai notabil e rezultatul de azi cu cât Patricia, care pierduse precedenta întâlnire cu Peterson (de asemenea pe zgură), a recuperat câte un break în ambele seturi. De fiecare dată însă ea a răspuns cu câte o serie de șase game-uri la rând, dominând-o pe sportiva nordică cu adâncimea loviturilor sale. Conversia șanselor de break a fost una dintre cheile meciului: dacă Pati a salvat șase din opt, Peterson a salvat doar două din cele opt mingi de break pe care și le-a creat Patricia. Serviciul doi al Rebeccăi a fost o lovitură pe care Țig a dominat-o copios, câștigând 14 din 18 puncte.

Pentru un loc în cea de-a treia finală WTA a carierei, Pati se duelează mâine cu cehoaica Tereza Martincova, care vine din calificări și care a depășit-o pe Aliaksandra Sasnovich, 6-2, 6-3. Martincova e într-un progres notabil în ultimul an, iar în această săptămână a jucat deja foarte mult tenis, adunând cinci victorii la rând, notabilă fiind și cea cu Caroline Garcia. Va fi primul meci între cele două. Pati, care adunase anul trecut un bilanț de 20-5 pe zgură, are acum un record de 3-2 pe această suprafață.

Calificarea în semifinale la Istanbul va însemna însă că Patricia va trebui să renunțe la calificările de la Roma, turneul important al săptămânii viitoare, acolo unde ar fi trebuit să o întâlnească sâmbătă pe canadianca Dabrowski.

În cealaltă semifinală de la Istanbul, Eugenie Bouchard, care vine de asemenea din calificări și care a câștigat azi după o luptă de trei ore cu Danka Kovinic, o va întâlni pe Paula Badosa-Gibert, din Spania, cea care a eliminat-o pe Polona Hercog.

Traseul bun de la Istanbul o va sălta pe Pati până pe poziția 69, un nou career high pentru ea.

https://twitter.com/WTA/status/1304497891994599424?s=20

Foto: Tennis Champ Istanbul