Fast
Madrid Open

Ons se ridică! Cel mai important titlu al carierei pentru Ons Jabeur vine la Madrid

Treizecizero | 8 mai 2022

Într-o săptămână în care a jucat un tenis excelent și a reușit să o învingă și pe Simona Halep, Ons Jabeur a putut să concretizeze toate acele victorii convingătoare într-un trofeu. Favorita 8 a învins-o în finala de la Madrid pe Jessica Pegula, o altă jucătoare cu un salt important în ultimele trei sezoane, 7-5, 0-6, 6-2, în drum spre primul titlu WTA 1000 al carierei.

Jabeur a salvat o minge de set în prima manșă, apoi a depășit un bagel încasat în setul al doilea, reușind să tranșeze o finală care a necesitat două ore fără șase minute.

Este cea mai importantă performanță din cariera lui Ons Jabeur, o sportivă considerată mereu o jucătoare cu mare potențial, dar care a avut nevoie de ceva timp pentru a ajunge în situația să și-l împlinească. Din momentul în care s-a luat în serios, și-a schimbat regimul de pregătire și atitudinea, Jabeur a evoluat din jucătoarea cu sclipiri ocazionale, dar care suferea la capitolul constanță și-și punea singură piedici prin alegerile discutabile pe care le făcea pe teren, într-o sportivă de Top 10, care este, de acum, capabilă să candideze pentru titlurile mari. Tocmai ce a câștigat, de altfel, unul, rezultat care o va sălta pe locul 7 la proximul update al ierarhiei WTA.

Jabeur a ajuns astfel la 12 victorii pe zgură în acest sezon, cele mai multe din circuit, ea reușind sferturi la Stuttgart și finală la Charleston, unde fusese învinsă de Belinda Bencic. De altfel, Ons a intrat în meciul pentru trofeul de la Madrid cu un bilanț de 1-4 în finalele WTA jucate, unicul ei titlu fiind reușit anul trecut, la Birmingham. A fost, de altfel, și prima oară când o jucătoare arabă s-a impus într-o competiție din circuitul feminin profesionist de tenis.

Ons are acum oportunitatea să se mândrească cu un trofeu chiar mai important. L-a câștigat după un traseu care a inclus victorii cu Paolini, Gracheva, Bencic, Simona Halep, Alexandrova și, acum, cu Pegula. O victorie în care Jabeur a adunat 29 de lovituri direct câștigătoare, față de 14 ale americancei; Ons a avut cu o singură eroare neforțată mai mult decât Pegula.

Jessica va urca, la rându-i, pe locul 11 în clasamentul WTA. Ar fi intrat în Top 10 cu un titlu, însă, după ce a jucat cea mai mare finală a carierei, Pegula e bine poziționată ca să reușească acest salt în săptămânile următoare.

https://twitter.com/WTA/status/1523042876166451202?s=20&t=jsZCMYosu4nTRGdQ-s9Qkg

Match moments: Pegula matched Jabeur drop shot for drop shot in the early going as the American built a 4-1 lead. Jabeur pulled back on serve, but Pegula was still the first to reach set point, on Jabeur’s serve at 5-4.