Fast
Primul turneu împreună: Doha

Oficial: Simona Halep începe o etapă nouă alături de antrenorul belgian Thierry Van Cleemput

Treizecizero | 4 februarie 2019

Thierry Van Cleemput este, oficial, noul antrenor al Simonei Halep, informație confirmată de WTA Insider, care citează surse din echipa Simonei.

Cei doi au schimbat primele impresii la Australian Open, după ce antrenorul belgian s-a despărțit de David Goffin, pe care l-a pregătit în ultimii ani și cu care începuse turneul. Van Cleemput a fost prezent la un antrenament al Simonei, apoi în spatele lojei Simonei la meciul cu Serena Williams, din optimile de finală. Ulterior, el a venit în România pentru a se cunoaște mai bine cu Simona și pentru a porni o perioadă de probă.

Simona va juca primul ei turneu cu Van Cleemput în echipă la Doha, după întâlnirea de Fed Cup contra Cehiei, din acest weekend.

Belgianul, care va fi la prima experiență în circuitul feminin, devine astfel al treilea antrenor străin cu care lucrează campioana română, după Wim Fissette și Darren Cahill. Simona a mai avut și câteva zile în 2015 în care Thomas Hogsted a fost prezent la antrenamentele ei, în calitate de consultant.

Van Cleemput a lucrat cu rezultate foarte bune cu David Goffin, care a ajuns până pe locul 7 în lume.

Anterior lui David, cu care a lucrat între 2014 – 2019, Van Cleemput a mai lucrat cu Olivier Rochus, între 1993 și 1997 și cu Steve Darcis, între 2011-2012. A mai fost în stafful echipei de Cupa Davis a Belgiei, între 2002 și 2005.

Simona Halep a lucrat aproape patru ani cu Darren Cahill, antrenorul australian alături de care a câștigat primul ei titlu de Grand Slam și a ajuns pe locul 1 în lume. De-a lungul acestei perioade, Simona i-a mai avut în staff pe perioade de timp pe Daniel Dobre și Andrei Pavel, care au însoțit-o la o parte dintre turnee. La Melbourne, Simona a fost ajutată de Florin Segărceanu, căpitanul echipei României de Fed Cup. Adrian Marcu, antrenorul Irinei Begu, a mai fost și el de asemenea prezent în loja Simonei.

Simona și Darren au întrerupt colaborarea la finalul sezonului trecut, la dorința antrenorului australian, care a spus că are nevoie să petreacă mai mult timp alături de familie anul acesta. Cahill a fost prezent des alături de Simona pe durata sezonului australian, ajutând-o cu sfaturi și a avut un cuvânt de spus în ce-l privește pe Van Cleemput.

„Ne-am antrenat foarte bine. Am început colaborarea și lucrăm împreună. Sper că va fi bine. E ceva nou, ceva diferit și nu va fi simplu, dar am încredere că va fi totul bine. Metodele lui sunt cumva diferite, personalitatea lui e diferită, dar e o provocare nouă pentru mine și voi vedea cum mă voi descurca”, a spus Simona, citată de publicația belgiană L’Avenir.

***

Poartă tenisul mai departe cu un bag 30-0

Arată-ți suportul pentru tenis și pentru jurnalismul 30-0 cu un tote bag ideal pentru orice. E încăpător, trendy și arătos. Ideal să-l iei cu tine la birou, la sală, când mergi să lucrezi de la o cafenea sau când ieși cu prietenii.

Modelul prezintă și adaptează la persoana întâi motto-ul 30-0, „Purtăm tenisul mai departe”. Fiecare dintre noi poartă tenisul în suflet, de ce nu și în accesoriile de zi cu zi?

Tote bag-ul 30-0 „Port tenisul mai departe” vine în trei culori, alb, negru și albastru.

Comandă-l acum de AICI.