Fast
Cupa Davis, sferturi

Nole încearcă să-și refacă încrederea, Nick să o consolideze. Ce-i de văzut în Cupa Davis

Treizecizero | 6 aprilie 2017

Revenirea lui Novak Djokovic, turul de forță al lui Nick Kyrgios și o nouă porție de discuții despre utilitatea Cupei Davis, despre formatul ei și despre schimbările care ar trebui/n-ar trebui să le primească venerabila competiție. Cam asta ne așteaptă peste weekend în tenisul masculin. O privire pe sferturile de finală ale Cupei Davis 2017.

Franța – Marea Britanie 

Se joacă pe zgură indoor, la Rouen; asta, plus absența lui Andy Murray, ar trebui să fie suficient ca francezii, mereu în căutarea unei Salatiere, să treacă mai departe. În timp ce liderul mondial se reface după accidentarea la cot care l-a forțat să sară peste Miami, britanicii vor fi reprezentați la simplu de Kyle Edmund și Daniel Evans. Nici francezii n-au cea mai bună echipă. Fără Tsonga, Monfils sau Gasquet, gazdele se bazează pe Lucas Pouille și pe Jeremy Chardy, chemat să-l înlocuiască pe Simon. Benneteau/Mahut și Inglot/J.Murray ar trebui să fie dublul.

Serbia – Spania

Ipotetic, ar fi trebuit să fie o altă confruntare între Djokovic și Nadal, dar Rafa a făcut clar faptul că încearcă să fie mai ponderat cu efortul depus, așa că nu s-a pus la dispoziția echipei. În lipsa lui, Spania se bazează acum pe Pablo Carreno-Busta și Albert Ramos-Vinolas, o diferență destul de mare față de echipa cu multiple opțiuni din urmă cu câțiva ani. Ar trebui să fie un meci bun pentru încrederea lui Nole, care revine după pauza luată la Miami. Djokovic s-a antrenat pe zgură post-Miami, dar meciul se joacă pe hard indoor. Viktor Troicki e colegul său.

Australia – Statele Unite

Americanii au cea mai echilibrată echipă din cele opt formule aliniate în acest weekend. Australienii îl au pe un Kyrgios în cel mai bun moment al carierei. Motive suficiente pentru o manșă cu scântei. Jack Sock, John Isner, Steve Johnson și Sam Querrey, multe opțiuni bune pentru echipa SUA. Cum Bernie Tomic e iar într-unul din acele momente dubioase din cariera lui, iar alte opțiuni nu prea mai sunt, Lleyton Hewitt merge din nou pe mâna lui Jordan Thompson, locul 79, pentru al doilea loc la simplu.

În ce-l privește, Kyrgios n-a avut mult timp la dispoziție să se refacă după traseul de la Miami, dar spune că se simte pregătit și că-i în cel mai bun moment al carierei. De altfel, chiar de la precedentul lui meci în Cupa Davis a pornit scânteia revirimentului lui. După un AO slab, Nick a spus că s-a simțit încărcat și motivat de atmosfera grozavă din echipă, de la meciul cu Cehia.

Una dintre cele mai mari rivalități din istoria Cupei Davis (sigur cea mai des jucată) își va purta episodul 47 la Brisbane, pe hard outdoor.

Belgia – Italia

E ușor de uitat, dar Belgia a jucat finala în 2015. Gazdele de la Charleroi (hard indoor) se vor baza din nou pe David Goffin și Steve Darcis, în vreme ce Italia își pune așteptările în Paolo Lorenzi și Andreas Seppi.