Fast
Șansă la un titlu important

Neobișnuitele semifinale feminine de la Indian Wells: Pliskova – Kuznetsova, Mladenovic – Vesnina

Camelia Butuligă | 17 martie 2017

Semifinalele feminine de la Indian Wells oferă o configurație nu chiar obișnuită pentru un Premier Mandatory. Suspectele de serviciu lipsesc – din top 5, doar Pliskova a rămas în picioare până aici, deși nu a jucat tocmai exemplar. Pliskova este în seminala mai puternică, teoretic: o va întâlni pe favorita 8, Svetlana Kuznetsova. După sfârșitul fantastic al anului trecut, Sveta a avut, previzibil, o perioadă mai nespectaculoasă la începutul lui 2017. ”În Australia nu m-am simțit în formă și am venit la Indian Wells fără să mă pregătesc prea intens. Antrenorul meu nu a fost prea mulțumit de asta”, a recunoscut ea zâmbind. ”Dar i-am spus că mă simt bine și că vreau să joc. La vârsta mea, dacă nu mă simt bine la antrenament, nu forțez.  Plec acasă, mai încerc și a doua zi; n-o să uit să joc de pe o zi pe alta Mai am câțiva ani de jucat, deci viitorul meu în tenis este acum.”

Kuznetsova este unanim apreciată printre colege pentru tenisul ei intuitiv și complet. ”Are toate loviturile”, a spus despre ea Kiki Mladenovic, partenera ei de dublu la Indian Wells, și ea ajunsă în semifinală la simplu. ”Îmi place s-o urmăresc jucând”, a recunoscut adversara ei de mâine, Pliskova. ”Ca și celelalte adversare de până acum, și ea e mai puternică pe rever, deci voi încerca s-o joc pe dreapta si să n-o las să intre în teren. Nu vreau să mă alerge”. Ultimele lor două meciuri au fost grele, de câte trei seturi, iar la Singapore, Pliskova a fost foarte aproape de victorie. Nu se așteaptă la un meci ușor nici acum. ”N-am jucat grozav turneul acesta: serviciul nu mi-a mers, backhandul a dat rateuri uneori. Dar e important că pot câștiga meciuri și când nu joc cel mai bun tenis al meu.” Așa cum a spus cândva celebra ei compatrioată, Martina Navratilova, nu contează cât de bine joci când joci bine, contează cât de bine joci când joci prost. Deocamdată, Karolina joacă destul de bine și când joacă prost.

A doua semifinală opune două jucătoare cu rezultate mult mai bine la dublu decât la simplu (ambele câștigătoare de Slamuri) și care se află pe poziții career-high în clasamentul de simplu: Vesnina e pe 15, Mladenovic pe 26. Ambele au învins adversare diverse și redutabile, iar în sferturi au jucat câte trei seturi contra lui Venus și Wozniacki. ”Îmi place să-mi studiez adversarele”, a spus Mladenovic. ”O să mă uit la meciul Vesnina-Williams și o să-mi fac mai multe planuri. Îmi plac toate suprafețele și am un joc adaptabil, pot să schimb planul de joc în timpul meciului.” Mladenovic nu i-a luat niciun set Vesninei în cele două meciuri jucate până acum. Ce-i drept, au trecut doi ani de la ultimul, iar de atunci franțuzoaica a progresat mult. ”Pot să apăr mai bine acum, să stau în schimburi lungi. Mi-am îmbunătățit partea fizică.” Vesnina are un stil all-court, bazat pe construcția punctului, deci va fi un match-up interesant, mai ales că ambele, fiind competente la dublu, vor urca destul de des la fileu.