Fast
De la Nadia

Nadia spune esența: „Triumful Simonei e important deoarece copiii români vor înțelege astfel că nu trebuie să se nască în altă parte pentru a fi cei mai buni”

Treizecizero | 13 decembrie 2018

După ce a inclus-o pe Simona Halep în Dominant 20, plasând-o pe locul al 9-lea, ESPN revine cu un material de susținere. Și ce material. Însăși Nadia Comăneci e semnatara a câteva rânduri dedicate Simonei. Iată-le mai jos, așa cum Nadia i le-a povestit excelentei jurnaliste Bonnie D. Ford:

 

„Ori de câte ori programul meu îmi permite, încerc să fur câteva zile să merg și să o văd pe Simona jucând. Anul acesta mi-am dorit mult să fiu la Paris. Fiecare român de pe planetă a vrut să fie acolo, ca s-o vadă pe Simona câștigând acel titlu pe care și-l dorea de foarte mult timp. L-a ratat ​​pentru prima dată în 2014. Și l-a pierdut iar anul trecut; am fost acolo. Aproape că am scos steagul României la 3-0 în al doilea set și mi-am zis „Gata, acum e momentul”. Și nu a fost.

Anul acesta am văzut-o la televizor câștigând în semifinale și i-am spus soțului meu, Bart [Conner], „Trebuie să plec, pentru că cred că o să câștige de data asta”. Zborul de la Oklahoma a întârziat, desigur, așa că a trebuit să merg direct la stadion. Mi-ar fi părut așa de rău dacă n-aș fi făcut acest efort. Așa că am fost martoră la ce-mi doream atât de mult să se întâmple: Primul Slam. Gheorghe Hagi a fost și acolo – am întregit echipa noastră românească. Am mers la un restaurant, am desfăcut șampania împreună cu familia ei și cu prietenii apropiați.

Triumful ei este minunat deoarece copiii români vor înțelege astfel că nu trebuie să se nască în altă parte pentru a fi cei mai buni. Oricine poate avea succes dacă muncește din greu. Este bine că o au pe Simona acum. Noi, toți ceilalți, suntem trecutul. Tânăra generație știe cine suntem doar datorită părinților lor și pentru că există, slavă Domnului, YouTube. Dar e cu totul altceva când văd un sportiv al prezentului, care devine numărul 1. Asta îi va face să ia o rachetă și să întrebe: „De ce nu? Poate că voi fi eu cel care reușește!”

Ceea ce nu știam acum 40 de ani, când concuram, este că toți cei pe care îi întâlnim, din lumea muzicii sau de la Hollywood, au atât de mult respect față de sportivi, pentru că sportivii nu ajung la cel mai înalt nivel peste noapte.

Simona încearcă să fie perfecționistă, dar nu poți fi perfect din prima. Este nevoie de răbdare. Acum, pentru ea, începe munca grea. Unde va merge de la numărul 1? E nevoie de mult mai multă muncă pentru a rămâne acolo, pentru că toată lumea din spatele ei este înfometată, vrea să o doboare. Fanii se vor întreba mereu: „Când va câștiga un al doilea Slam?” Și apoi va fi despre al treilea. Nu se termină niciodată. Ea este cea care trebuie să descopere în ea cât de foame îi este de mai multă performanță.

Sunt foarte mândră de ceea ce a realizat Simona, pentru ea, pentru țară, pentru faptul că a pus tenisul înapoi pe hartă în România, pentru că mulți dintre cei mici au luat o rachetă și au început să lovească într-un perete. Iar românii au iar șansa să guste acest gen de succes.”

Sursa: ESPN

*

Îți dorești un cadou inspirat de cea mai populară jucătoare din lume? Dacă da – fie pentru tine, fie pentru cineva drag – alege-ți din 30-0 Shop un album foto dedicat Simonei, revista cu povestea Roland Garros 2018 sau unul dintre tricourile pe care Simona le-a inspirat pe 30-0 (acesta sau acesta). Comandă din timp ca să primești pachetul la timp pentru Crăciun!