Fast
Reușită importantă pentru Moni

Monica Niculescu câștigă turneul de la Ilkley, se apropie de revenirea în top 100 și va fi răsplătită cu un wild card la Wimbledon!

Radu Marina | 23 iunie 2019

Monica Niculescu se impune în finala turneului ITF de la Ilkley (100K), după 6-2, 4-6, 6-3 cu Timea Babos, reușind astfel să câștige primul trofeu în proba de simplu după o pauză de doi ani. Acesta este al 19-lea titlu pe care Monica îl cucerește la nivelul circuitului ITF, un rezultat care o va apropia de revenirea în top 100.

Clasată în prezent pe locul 142, Monica va urca de mâine până pe 113, după o săptămână excelentă la Ilkley, un turneu care, deși face parte din categoria ITF, a avut la start jucătoare bune, precum Magdalena Rybarikova, Yanina Wickmayer, Timea Babos, Anna Blinkova, Jana Cepelova, Beatriz Hadad Maia sau Magda Linette. De altfel, Niculescu, fiind clasată în afara topului 100, a fost acceptată la limită pe tabloul principal, fiind penultima jucătoare care a intrat.

În drumul către acest titlu, Monica le-a învins pe Luksika Kumkhum (favorită 8), Robin Anderson, Tereza Smitkova (campioana de anul trecut), Jana Cepelova (jucătoare care se simte tare bine pe iarbă, având victorii la Simona Halep și la Garbine Muguruza – ambele la Wimbledon), iar astăzi, în finală, a trecut de Timea Babos.

Cu Babos, jucătoarea care a venit în Anglia încărcată cu încredere după titlul câștigat la Roland Garros în proba de dublu, Monica are o rivalitate intensă (4-3 acum la întâlnirile directe pentru Niculescu).  Babos e una dintre jucătoarele care i-au înțeles stilul Monicăi și i-a dat mari bătăi de cap de-a lungul timpului, ultimele două meciuri fiind câștigate de unguroaică. Însă, pe iarbă, tenisul creativ și variat al Monicăi e greu de stăpânit de orice adversară – lucru dovedit, încă o dată, azi.

Deși mai mic, trofeul acesta înseamnă mult pentru Moni. În primul rând, avea nevoie de victorii și de un rezultat important pentru a-și reclădi încrederea, dar, mai ales, clasamentul. După o jumătate de sezon în care victoriile au venit mai greu, iar accidentările n-au lipsit nici de data asta, forțând-o să rateze turneul de la Roland Garros pentru al doilea an la rând, trofeul acesta vine în cel mai potrivit moment. Aduce încredere, o urcă în clasament, mai înlătură din îndoieli.

Un al doilea aspect extrem de important este faptul că, de regulă, câștigătorii turneului de la Ilkley primesc, dacă e necesar, un wild card pe tabloul principal la Wimbledon. Monica, care nu ar fi prins tabloul principal și ar fi fost obligată să joace în calificări, va fi acceptată direct pe tabloul principal grație unui wild card care îi va fi acordat de către organizatori în urma câștigării acestui titlu.

Asta înseamnă o oportunitate imensă pentru Moni, știind cât de bine se descurcă pe iarbă și de ce e capabilă pe o astfel de suprafață atunci când e sănătoasă. Și-a câștigat dreptul de a fi prezentă pentru a 12-a oară consecutiv pe tabloul principal de la Wimbledon și, ținând cont de evoluțiile ei din această săptămână, dar mai ales de relația ei specială cu iarba, ne putem aștepta la lucruri frumoase din partea ei la al treilea Slam al anului.


CELEBRATION ÎN SHOP-UL 30-0!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou de colecție, care să ne reamintească de acea zi minunată de la Paris, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0! Comandă-l de AICI. Ediție limitată!