Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Momentul lui Hubert Hurkacz. Cum a câștigat „noul Andy Murray” finala de la Miami

Jannik Sinner are jocul cu vârfurile mai înalte, iar potențialul lui este enorm – îl vom revedea curând în astfel de finale mari. Dar finala de la Miami a fost o lecție pentru italian și un moment de triumf pentru Hubert Hurkacz (7-6, 6-4) și al său tenis său ordonat, compact și agresiv pe furiș. Cu arme care ne amintesc de cele ale lui Andy Murray, Hurkacz a câștigat cel mai important trofeu al carierei, într-un duel între doi buni prieteni. Cu Hurkacz și Swiatek, tenisul polonez trăiește vremuri frumoase.

Radu Marina 4 aprilie 2021

Stilul lui Hubert Hurkacz este foarte bine așezat – ca joc, strategii, așezare în teren. Uneori asta îl costă, pentru că tinde să devină pasiv. Alteori - cum a fost în aceste săptămâni la Miami - jocul acesta compact și foarte rotund îl poate face un mic monstru pe terenul de tenis. E coerent, își gândește bine atacurile și nu lasă nimic la întâmplare. Are în joc multe elemente și lovituri din arsenalul lui Andy Murray. Poziționarea la retur e identică, modul în care accelerează cu reverul e similar, atacurile lui nu vin niciodată nepregătite. Pe teren face exact ce face și Andy: nu îți dă senzația în niciun moment că forțează, că agresează constant. Ci surprinde, e consistent și ajunge să-și determine oponentul să forțeze.

E un jucător ofensiv și statura îi permite asta, dar tenisul lui e mai mult despre efecte, top-spin, alternanță, schimbări de direcție, tranziții între defensivă și ofensivă. 

Până spre finalul primului set, jocul ăsta i-a permis să adune game după game, a provocat destule erori și i-a pus multe întrebări lui Sinner, care a greșit mult în debut de meci, de multe ori forțat de adversar. Polonezul a început cu break, a urcat la 3-0, dar n-a putut menține ava

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?