Fast
Încă un pas

Mihaela Buzărnescu trece de o fostă campioană de Wimbledon la junioare, în drum spre finala calificărilor Australian Open

Radu Marina | 12 ianuarie 2021


Mihaela Buzărnescu a câștigat, într-un meci epuizant și dificil, cu incomoda și talentata Claire Liu, fost lider mondial la juniori în 2017 și câștigătoare a trofeului de la Wimbledon juniori. A fost 7-6 (6), 2-6, 6-4 pentru Mihaela, după o partidă care a durat aproape trei ore. 

Succesul în fața americancei Liu o duce pe Mihaela în finala calificărilor, ea fiind acum la o singură victorie distanță de a-și câștiga un loc pe tabloul principal de la Australian Open. În turul trei al calificărilor, Miki se vede tot cu o tânără extrem de promițătoare: Whitney Osuigwe, în vârstă de 18 ani, la rândul ei fost lider mondial la juniori și câștigătoare la Roland Garros 2017 juniori. 

Victoria obținută de Mihaela astăzi e un alt pas de o importanță semnificativă, în procesul de revenire al lui Miki. Pe de o parte e victoria în sine, care o duce mai aproape de un loc pe tabloul principal la Australian Open. Pe de altă parte e felul în care a obținut-o: revenind, salvând mingi de break în momente importante, reușind winnere prețioase în momente mari. O gură imensă de oxigen pentru o jucătoare în căutări, care are nevoie de astfel de meciuri dure, care să-i redea încrederea și siguranța în joc și lovituri. 

În primul set, Mihaela a întors în tiebreak de la 2-5 și a salvat două mingi de set la 4-6, câștigând în cele din urmă setul cu 8-6. A fost un set epuizant, cu multe egalități și reveniri, Mihaela fiind prinsă din urmă și egalată, deși a condus cu 4-1 și a avut inclusiv o șansă de a se desprinde la 5-1. 

A urmat un set secund în care Mihaela a ratat startul, iar apoi n-a mai putut întoarce soarta lui, diferența fiind prea mare. Decisivul avea să le găsească pe ambele aproape de nivelul lor cel mai bun: prima care a făcut break-ul a fost Liu, în chiar primul game al decisivului, Mihaela a răspuns prompt, și-a luat serviciul înapoi iar apoi s-a mers cap la cap. 

La 4-4 a fost momentul de cotitură al meciului. E momentul în care Mihaela a revenit de la 15-40, a salvat patru mingi de break și a ieșit dintr-un game dificil, cu cinci egalități. Odată ieșită din încercuire, la 5-4, când Liu a servit pentru a rămâne în meci, Miki s-a năpustit cu tot ce a avut mai bun spre americancă la retur, a reușit break-ul la 15, care i-a adus, implicit, și victoria. O victorie prețioasă, fiind pentru prima dată de la Hiroshima 2019 (septembrie) încoace când Mihaela leagă două victorii consecutive. 

Cu Whitney Osuigwe, următoarea sa adversară, Mihaela nu a mai jucat niciodată până acum. 

Susține 30-0 în noul an

Fă-ți abonament pe un an la 30-0+ până pe 12 ianuarie ca să beneficiezi de oferta bonus a începutului de an rezervată abonaților: 3 perechi de șosete colorate 30-0 cadou care să-ți coloreze ziua. Am prelungit termenul limită cu încă două zile, în limita stocului disponibil de șosete.

Poți să sprijini 30-0 și proiectele noastre și cu o comandă din Shop-ul 30-0. Toate încasările sunt investite în menținerea și dezvoltarea produselor jurnalistice premium ale 30-0 și Lead.ro.

Susține-ne ca să putem face mai mult conținut valoros și să avem un impact mai mare!