Fast
Miki pierde cu Hibino

Mihaela Buzărnescu se oprește în semifinale la Hiroshima

Camelia Butuligă | 14 septembrie 2019

Mihaela Buzărnescu a fost învinsă în semifinale la Hiroshima, eliminată de Nao Hibino, 4-6, 6-0, 6-3. Cu punctele adunate în Japonia – prima ei semifinală în ultimul an – Mihaela e la poarta Top 100 în clasamentul la zi, și în Top 90 în Race.

A fost un meci lung (2 ore și 12 minute), în care ambele jucătoare au avut oscilații în joc și în care temperatura de peste 30 de grade cuplată cu umiditatea le-au pus la încercare rezistența fizică.

S-a început cu câteva holduri echilibrate, urmate de șanse de break și de o parte și de altă, toate apărate însă. Echilibrul s-a rupt pe finalul setului, unde a Buzărnescu a obținut două breakuri consecutive (deși a cedat și ea unul). La 5-4 și 30 egal, Mihaela a luat ințiativa și a câștigat două puncte consecutive, deschizând terenul cu un winner de rever în cros și a încheind setul cu 6-4 cu un voleu câștigător. 

Din păcate, intensitatea ei a scăzut drastic în setul doi, unde și-a cedat serviciul încă din primul game pe fondul a două neforțate și a unei duble greșeli. În game-ul următor a avut două șanse consecutive să-și recupereze breakul, dar le-a ratat cu două greșeli neforțate. Hibino s-a scos din încercuire cu un as, urmat de încă o neforțată a Mihaelei. 

Setul avea să se continue în aceeași notă, cu neforțatele adunându-se de partea româncei, care a fost părăsită și de serviciu – următoarele două break-uri, Hibino le-a reușit la 15 și la zero. Un set teribil, pierdut cu 6-0, pe care Mihaela trebuia să-l uite repede. 

Însă decisivul nu a început nici el foarte bine: japoneza juca din ce în ce mai curajos, iar Miki s-a văzut nevoită să apere trei mingi de break consecutive încă din primul game. A reușit jucând un tenis agresiv, cu veniri la fileu și mingi adânci, care au provocat greșeala adversarei. Nu i-a mai reușit însă trucul în următorul game pe serviciu, pierdut la 15. A fost de altfel povestea meciului: Mihaela nu a reușit să mențină agresivitatea sus și greșelile jos pe perioade suficient de lungi. Avea să termine meciul cu nu mai puțin de 42 de neforțate și 25 de winnere. Altă statistică semnificativă este procentajul de reușită pe mingile de break: doar 2 fructificate din 12 șanse. 

Potențialul ei de a juca excelent este acolo, după cum au dovedit-o numeroasele puncte spectaculos câștigate. Din păcate, constanța rămâne în continuare o problemă, mai ales în momentele cruciale, ca și rezistența ei. Totuși, această semifinală trebuie s-o încurajeze să insiste, mai ales după anul greu pe care l-a avut. Între a te afla undeva și a nu te afla nicăieri e distanță foarte mică în tenis, în ambele sensuri.

Super hot în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Avem un tricou-stare de spirit 😉

Comandă Grand Slams and Chill din Shop!