Fast
Wimbledon, ziua a 2-a

Mihaela Buzărnescu câștigă convingător cu Nastasja Schunk, se califică în turul 2 la Wimbledon

Andrei Năstase | 28 iunie 2022
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Mihaela Buzărnescu face un meci foarte curat, câștigă în două seturi scurte (6-4, 6-2) cu Nastasja Schunk și se califică și ea în turul 2 la Wimbledon!

Până aici, Miki, Sorana Cîrstea și Irina Begu au trecut deja de primul tur. Iar azi mai avem alte patru românce în program: Simona Halep, Gabi Ruse, Ana Bogdan și Irina Bara.

*

Până la meciurile celorlalte fete, ne putem bucura că Mihaela Buzărnescu a fost în dispoziția ei bună: nu doar că a avut planul potrivit, dar l-a și executat grozav.

Miki a condus mai toate schimburile, și-a grăbit adersara și a știut să joace în ofensivă punctele importante ale jocului. N-au fost multe momente tensionate azi, dar asta și pentru că Mihaela le-a evitat cu pricepere.

Nastasja Schunk, care va împlini 19 ani în august, e una dintre speranțele Germaniei în circuitul feminin. Finalistă la Wimbledon în turneul junioarelor anul trecut, Schunk e stângace cu mult feel în lovituri, cu o bună varietate a loviturilor și cu un forehand greu de citit: poate da când rotund, cu mult lift, când plat și decisiv. Lovește și un slice de backhand bun – obligatoriu pentru jocul de iarbă -, însă are și deschideri ample pe lovituri, un dezavantaj pe suprafețele rapide.

Or asta s-a văzut încă din debutul meciului de azi, când Miki Buzărnescu a știut să o plimbe pe Schunk – pe care am văzut-o recent la Roland Garros, unde i-a luat un set Simonei Halep – și să-i ia acesteia timpul de așezare la minge.

Mihaela s-a dus repede la 3-0, cu două break-uri, și – chiar dacă și-a pierdut serviciul în game-ul al patrulea -, a știu să închidă setul înainte ca lucrurile să se complice. Miki a salvat excelent, după cel mai lung schimb al setului, șansa de break (pentru 5-5) a adversarei, a atacat fără ezitare următoarele două puncte și a strigat un come on! după mingea care i-a adus prima manșă.

Miki a început și setul al doilea cu break, și-a apărat break-ul ăsta (fără griji) până spre finalul setului, când a reușit și al doilea break, înainte să închidă meciul cu serviciul.

Și a făcut asta cu o ușurință remarcabilă, jucând acel tenis superb de care ea este capabilă în ziua ei bună.

Iar azi a fost ziua bună a Mihaelei, lucru confirmat și de statistică: 19 mingi direct câștigătoare, față de 12 pentru Schunk, care n-a primit decât două șanse de break pe serviciul Mihaelei – una dintre armele ei azi.

Miki va juca în turul 2 cu câștigătoarea dintre Gabi Ruse și Coco Gauff.

Uite aici și aici declarațiile Mihaelei de după meci.